JURNISTA 32 mg 28 uzatılmış salınımlı tablet Etkileşimi

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Jurnista etkileşimi, Jurnista etken madde, Jurnista yardımcı maddeler, Jurnista alkol, Jurnista etkileşim, Jurnista kullananlar, Jurnista dozu, Jurnista kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Monoamin oksidaz inhibitörleri (MAOİ), opioidlerle eşzamanlı olarak birlikte kullanılmaları durumunda, SSS eksitasyonuna veya depresyona, hipotansiyona veya hipertansiyona neden olabilir. JURNISTA, MAOİ kullanmakta olan hastalarda veya bu tedaviyi 14 günden daha kısa bir süre önce bırakmış olan hastalarda kontrendikedir (bkz. Bölüm 4.3 Kontrendikasy onlar).

Hidromorfonun morfin agonist/antagonistleri (buprenorfin, nalbufin, pentazosin) ile eşzamanlı kullanımı, reseptörlerin kompetitif blokajı ile analjezik etkinin azalmasına ve dolayısıyla yoksunluk belirtileri riskine yol açabileceğinden, bu kombinasyon kontrendikedir.

Hipnotikler, sedatifler, genel anestezikler, antipsikotikler ve alkol gibi SSS depreş anlarının eş zamanlı kullanımı, ilave depresan etkiye yol açabilir ve solunum depresyonu, hipotansiyon ve derin sedasyon ya da koma meydana gelebilir. Bu kombinasyon endike olduğunda, ajanlardan birinin veya her ikisinin dozu azaltılmalıdır.

JURNISTA, diğer opioidler gibi kas gevşeticilerin nöromusküler bloke edici etkisini arttırarak solunum depresyonunun derecesinin artmasına neden olabilir.