GRANEXA 3 mg/3 ml IV infüzyon çözeltisi içeren 1 ampül {Biofarma} Gebelik

Keymen Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Epimol gebelik kategorisi B'dir. Epimol hamilelik kategorisi, Epimol gebelik kategorisi, Epimol emzirme, Epimol anne sütüne geçer mi, Epimol laktasyon, Epimol hamilelerde kullanımı, Epimol ve bebek, Epimol kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Epimol, etken maddesi Valetamat Bromür olan bir ilaçtır. Epimol visseral spazmların (idrar yolları ve safra taşı kolikleri, mide barsak kanalının kramp halleri, ağrılı spastik konstipasyon, dismenore gibi) semptomatik tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Gastrointestinal Fonksiyonel Hastalıklar > Bağırsak Hastalıkları > Sentetik Antikolinerjikler

ATC Kodu

A03AB

Etkin Madde

Valetamat bromide 8 mg/ml

Barkodu

8699839750778

Geri Ödeme Kodu

A12835

Satış Fiyatı

3.92 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

2

Alternatif İlaç Sayısı

1

Sağlık Konuları

İrritabl Bağırsak Sendromu

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFUT

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

FMA

Eşd. ilaç grubu

E603A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Ampul

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Granisetron için gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/embriyonal/fetal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir (Bkz. 5.3).

GRANEXA gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Gebelik dönemi

GRANEXA gebelikte doktor tarafından gerekli görülmedikçe kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Granisetronun anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle GRANEXA ile tedavi süresince emzirmenin kesilmesi önerilir.
Üreme yeteneği / Fertilite

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda herhangi bir teratojenik etki ya da fertilite üzerinde olumsuz bir etki görülmemiştir. Hamile sıçanlarda 9 mg/kg/gün’e kadar intravenöz dozlarda (54 mg/m /gün, vücut yüzeyi temel alındığında tavsiye edilen insan dozunun 146 katı) ve hamile tavşanlarda 3 mg/kg/gün’e kadar intravenöz dozlarda (35.4 mg/m /gün, vücut yüzeyi temel alındığında tavsiye edilen insan dozunun 96 katı) yapılan üreme ile ilgili çalışmalar sonucunda granisetronun neden olduğu herhangi bir fetus zararına veya fertilite bozukluğuna rastlanmamıştır.