IZOTONIK Sodyum Klorür BIOSEL sol.%0.9 1000 ml setli şişe Nedir

Osel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Izotonik Sodyum Klorür nedir, Izotonik Sodyum Klorür ne için kullanılır, Izotonik Sodyum Klorür ne ilacı, Izotonik Sodyum Klorür neye yarar, Izotonik Sodyum Klorür ne işe yarar, Izotonik Sodyum Klorür neye iyi gelir, Izotonik Sodyum Klorür kullananlar, Izotonik Sodyum Klorür kullanımı, Izotonik Sodyum Klorür uygulama, Izotonik Sodyum Klorür etkileri, Izotonik Sodyum Klorür faydaları bilgilerini içerir.

2.IZOTONIK Sodyum nedir ve ne için kullanılır?

İZOTONİK SODYUM KLORÜR SOLÜSYONU vücudun temel yapı taşlarından olan sodyum ve klorür iyonlarını içeren ve damar içi yoldan uygulanan bir çözeltidir. Vücuttan kaybedilen sıvının ve tuzun yerine konmasında işe yarar.

İZOTONİK SODYUM KLORÜR SOLÜSYONU, 500 ve 1000 mililitre hacminde cam şişelerde sunulmuştur. Setli ve setsiz iki formu bulunmaktadır.

İlaç yalnızca toplardamar içine ve bu amaca uygun bir plastik boru (set) aracılığıyla uygulanır.

İZOTONİK SODYUM KLORÜR SOLÜSYONU vücudun susuz ve tuzsuz kalması (dehidratasyon) durumunun tedavisinde ve bu durumun oluşmasını önlemek için kullanılır.

İZOTONİK SODYUM KLORÜR SOLÜSYONU, konsantre formda bulunan bazı damar içi uygulamaya uygun ilaçların damar içine uygulanmadan önce seyreltilmesi amacıyla da kullanılmaktadır.