EDICIN 1 G IV infüzyon için liyofilize toz içeren 5 flakon Gebelik

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sultibac gebelik kategorisi C'dir. Sultibac hamilelik kategorisi, Sultibac gebelik kategorisi, Sultibac emzirme, Sultibac anne sütüne geçer mi, Sultibac laktasyon, Sultibac hamilelerde kullanımı, Sultibac ve bebek, Sultibac kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Sultibac Şurup 40 ml; - Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları (abse, kıl kökü iltihaplanması, yara enfeksiyonları gibi), - Kadın üreme organları ile ilgili enfeksiyonlar, - Solunum yolu enfeksiyonları (sinüzit, orta kulak iltihabı, bronşit, zatürre gibi), - İdrar yolu enfeksiyonları, - Karın içinde oluşan enfeksiyonlar (karın zarı iltihabı, apandisit, safra kesesi iltihabı gibi), - Birtakım cerrahi operasyonlar sonrası oluşabilecek enfeksiyonları önlemek amacıyla kullanılır.

İlaç Sınıfı

Ampisilin + sulbaktam > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Penisilinler > Penisilinli Kombinasyonlar > Vankomisin HCL

ATC Kodu

J01XA01

Etkin Madde

Vankomisin Hcl

Barkodu

8699516799236

Geri Ödeme Kodu

A14745

Satış Fiyatı

11.74 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

26

Alternatif İlaç Sayısı

26

Sağlık Konuları

Antibiyotik

İmal veya İthal

İthal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

EDİCİN’in çocuk doğurma potansiyeli bunan kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi

Teknolojik çalışmalarda vankomisin dozu sıçanlarda insan dozunun 5 katı, tavşanlarda insan dozunun 3 katı olarak uygulanmıştır ve vankomisine bağlı fetüsün zarar gördüğünü gösteren bir kanıt bulunamamıştır. Kontrollü klinik bir çalışmada, ciddi stafilokok enfeksiyonları için hamile kadınlara intravenöz yolla uygulanan vankomisin hidroklorürün bebekler üzerindeki potansiyel ototoksik ve nefrotoksik etkileri incelenmiştir. Vankomisin plasentaya geçer. Embriyonal ve neonatal ototoksisite ve nefrotoksisite gözardı edilemez. Gebe kadınlarda güvenliliği ile ilgili yeterli veri yoktur. Gebelerde ancak anneye yararı fetüse zararından fazla ise ve mutlaka gerekliyse kullanılabilir.

Laktasyon dönemi

Vankomisin süte geçer ancak yeni doğanlara zararı olup olmadığı bilinmemektedir. Bundan dolayı beklenen yararlar herhangi bir riske ağır basmadıkça bebekler emzirilmemelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite