ISOSOL-M %5 DEKSTROZ 1000 ml solüsyon (setsiz) Gebelik

Ulagaylar Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Isosol Dekstroz gebelik kategorisi C'dir. Isosol Dekstroz hamilelik kategorisi, Isosol Dekstroz gebelik kategorisi, Isosol Dekstroz emzirme, Isosol Dekstroz anne sütüne geçer mi, Isosol Dekstroz laktasyon, Isosol Dekstroz hamilelerde kullanımı, Isosol Dekstroz ve bebek, Isosol Dekstroz kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

İSOSOL M’in çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımına, gebelik testi ve doğum kontrolüne ilişkin özel bir öneri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Sodyum klorür içeren çözeltilerle hayvan üreme çalışmaları gerçekleştirilmemiştir. İSOSOL-M’in gebe kadınlara uygulandığında fetusta hasara ya da üreme yeteneğinde bozulmaya yol açıp açmayacağı da bilinmemektedir. İSOSOL-M gebe kadınlarda ancak çok gerekliyse kullanılmalıdır.

Literatürde travay ve doğum eyleminde dekstroz ve sodyum klorür içeren çözeltilerin kullanıldığı bildirilmiştir. Anne ve fetusun sıvı dengesi, glukoz ve elektrolit konsantrasyonları ile asit-baz dengesi düzenli olarak veya hasta ya da fetusun durumu gerektirdiği zaman değerlendirilmelidir.

Laktasyon dönemi

Bu ilacm anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Birçok ilacm anne sütüne geçtiği bilindiğinden emzirmekte olan annelerde İSOSOL-M dikkatle kullanılmalıdır.

Üreme yeteneği / fertilite

Bilinen olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır.