VISCOTEARS 10 gr jel Gebelik

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Viscotears gebelik kategorisi B'dir. Viscotears hamilelik kategorisi, Viscotears gebelik kategorisi, Viscotears emzirme, Viscotears anne sütüne geçer mi, Viscotears laktasyon, Viscotears hamilelerde kullanımı, Viscotears ve bebek, Viscotears kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda ve doğum kontrolü (kontrasepsiyon) uygulayanlarda ilacın kullanımı yönünden bir öneri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

VISCOTEARS farmakolojik olarak etkin bir madde içermemektedir. Yüksek molekül ağırlığı nedeniyle karbomerin absorbsiyonu göz ardı edilebilir.

Karbomer için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut olmamasına rağmen VİSCOTEARS’ın gebelikte kullanımının risk oluşturması beklenmez. Yine de gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da VISCOTEARS tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve VISCOTEARS tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite