ISORDIL 10 mg 50 tablet Nedir

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Isordil nedir, Isordil ne için kullanılır, Isordil ne ilacı, Isordil neye yarar, Isordil ne işe yarar, Isordil neye iyi gelir, Isordil kullananlar, Isordil kullanımı, Isordil uygulama, Isordil etkileri, Isordil faydaları bilgilerini içerir.

2.ISORDIL nedir ve ne için kullanılır?

İSORDİL, damar genişletici organik nitratlar ismi verilen ve kalp hastalıklarında kullanılan bir ilaç grubuna dahil olan izosorbid dinitrat içeren damar genişletici bir ilaçtır.

İSORDİL tablet yuvarlak, düz kenarlı, bir yüzü çentikli, diğer yüzünde “Ayerst” baskısı bulunan beyaz renkli tablet şeklindedir ve ambalajın içinde 50 tablet bulunur.

İSORDİL, kan damarlarım gevşeterek kalbin iş gücünü azaltır ve kalbin kanı daha kolay pompalamasına yardımcı olur. Aynca kalbin gereksinim duyduğu oksijen miktan da azalmış olur. Kalbi besleyen kan damarlannı da genişlettği için kalbe sunulan kan ve oksijen miktan da artar.

İSORDİL 10 mg tablet,

• Koroner kalp hastalığına bağlı olarak kalbin yeterli oksijen alamaması nedeniyle oluşan ani göğüs ağnlanmn (anjina pektoris) önlenmesinde,

• Kalbin kam pompalama gücünün azaldığı bir hastalık olan kalp yetmezliğinde diğer ilaçlar [glikozit (kalp yetmezliğinde kullanılır), diüretik (idrar söktürücü) ve arteryel vazodilatörler (damar genişleticiler)] ile birlikte kullanılır.