IRPRESTAN PLUS 300 mg/12.5 mg 28 film tablet Gebelik

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Irprestan Plus gebelik kategorisi D'dir. Irprestan Plus hamilelik kategorisi, Irprestan Plus gebelik kategorisi, Irprestan Plus emzirme, Irprestan Plus anne sütüne geçer mi, Irprestan Plus laktasyon, Irprestan Plus hamilelerde kullanımı, Irprestan Plus ve bebek, Irprestan Plus kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye Gebelik Kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon) İRPRESTAN PLUS planlanan gebeliklerde önceden uygun alternatif bir tedaviye geçilmelidir. Uzun dönemli İRPRESTAN PLUS tedavisi sırasında gebelik tanısı konulur ise, tedavi en kısa sürede kesilmeli, eğer tedavi (yanlışlıkla) uzun süre devam ettirilirse kafatası ve böbrek fonksiyonları ekografı ile kontrol edilmelidir.

Gebelik dönemi:

Tiyazidler plasenta bariyerini aşarak kordon kanına geçerler. Plasenta perfüzyonunda azalmaya, fetusta elektrolit dengesizliğine ve erişkinlerde görülen diğer reaksiyonlara yol açabilirler. Matemal tiyazid tedavisinde neonatal trombositopeni ya da fotal veya neonatal sarılık olguları bildirilmiştir. Planlanan gebeliklerde önceden uygun alternatif bir tedaviye geçilmelidir.

İRPRESTAN PLUS gebelikte kontrendikedir (bkz. Bölüm 4.3). Gebeliğin 2. ve 3. trimesterlerinde renin-anjiyotensin sistemine direk etki eden maddeler fötal ve neonatal böbrek yetmezliğine, fötal kafatası hipoplazisine ve hatta fötal ölümlere sebep olabilir. Uzun dönemli İRPRESTAN PLUS tedavisi sırasında gebelik tanısı konulur ise, tedavi en kısa sürede kesilmeli, eğer tedavi (yanlışlıkla) uzun süre devam ettirilirse kafatası ve böbrek fonksiyonları ekografı ile kontrol edilmelidir.

Laktasyon dönemi:

İRPRESTAN PLUS, laktasyon döneminde kontrendikedir (bkz. Bölüm 4.3). İrbesartanın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Emziren sıçanlarda süte geçer. Tiyazidler anne sütüne geçerek laktasyonu baskılayabilir.

Üreme yeteneği/ Fertilite