IROTEN 300 mg/15 ml konsantre infüzyon çözeltisi Gebelik

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Iroten gebelik kategorisi D'dir. Iroten hamilelik kategorisi, Iroten gebelik kategorisi, Iroten emzirme, Iroten anne sütüne geçer mi, Iroten laktasyon, Iroten hamilelerde kullanımı, Iroten ve bebek, Iroten kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

İROTEN’in gebelik ve/veya fetüs/yenidoğan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri bulunmaktadır. Bu nedenle, çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlara gebe kalmamaları, kaldıkları taktirde ise kendilerini tedavi eden hekimi derhal bilgilendirmeleri önerilmelidir, (bkz. Bölüm 4.3. Kontrendikasyon 1ar).

Gebelik Dönemi

İROTEN’in gebe kadınlarda kullanımı ile ilgili yeterli ve iyi kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır. İROTEN’in embriyotoksik, fetotoksik ve teratojen olduğu tavşan ve sıçanlarda gösterilmiştir. Bu nedenle İROTEN gebelikte kullanılmamalıdır (bkz.Bölüm 4.3. Kontrendikasyonlar).

Laktasyon Dönemi

Emziren sıçanların sütünde l4C-irinotekan tespit edilmiştir. İROTEN’in insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Emzirilen bebekler üzerinde advers etki potansiyeli nedeniyle İROTEN tedavisi sırasında emzirme kesilmelidir, (bkz. Bölüm 4.3. Kontrendikasyonlar)

Üreme yeteneği /Fertilite