LATRIGAL 200 mg 30 çiğneme tableti Gebelik

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Arthrotec gebelik kategorisi C'dir. Arthrotec hamilelik kategorisi, Arthrotec gebelik kategorisi, Arthrotec emzirme, Arthrotec anne sütüne geçer mi, Arthrotec laktasyon, Arthrotec hamilelerde kullanımı, Arthrotec ve bebek, Arthrotec kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Arthrotec; eklem iltihabı ve kireçlenmedeki ağrıyı ve şişmeyi azaltmada ve midesinde ya da barsağında ülserleşme ya da tahriş riski olan hastaların korunmasında etkilidir.

İlaç Sınıfı

Diklofenak Kombinasyonları > Antienflamatuar ve Antiromatikler > Non-steroid > Asetik Asit Türevi İlaçlar > Diklofenak Kombinasyonları

ATC Kodu

M01AB55

Etkin Madde

Diklofenak Sodyum 50 mg , Mizoprostol 200 mcg

Barkodu

8699532016621

Geri Ödeme Kodu

A09645

Satış Fiyatı

13.68 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

9

Alternatif İlaç Sayısı

2

Sağlık Konuları

Kas Ağrısı , Diz ve Eklem Ağrıları , Romatoid Artrit , Osteoartrit

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Lamotrijinin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

LATRİGAL gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Klinik öncesi çalışmalar:

Hayvanlar üzerinde yapılan reprodüksiyon çalışmalarında lamotrijin uygulaması fertiliteye zarar vermemiştir.

İnsanlarda elde edilen veriler:

Çok sayıda prospektif gebelik kayıtlarından elde edilen pazarlama sonrası veriler, gebeliğin ilk üç ayında LATRİGAL monoterapisine maruz kalan 2000"in üzerinde kadının gebelik sonuçlarını içermektedir. Toplamda bu veriler, sınırlı sayıdaki kayıtlardan izole damak yarığı malformasyonu riskinde artış bildirilmişse de, majör konjenital malformasyon riskinde büyük ölçüde bir artış ortaya koymamaktadır. Bir vaka kontrol çalışması, lamotrijine maruziyet sonrasında oluşan defektlerle karşılaştırıldığında, damak yarığı riskinde artış göstermemiştir.

LATRİGAI ”in çoklu ilaç kombinasyonları içinde kullanımından elde edilen veriler, diğer ajanlarla ilişkili malformasyon riskinin eşzamanlı LATRİGAL kullanımı ile etkilenip etkilenmediğini değerlendirmek için yetersizdir.

LATRİGAL gebelikte ancak beklenen yararın, fetüse olan potansiyel riskten daha fazla olduğu durumlarda kullanıİmalıdır.

Gebelik sırasındaki fizyolojik değişiklikler lamotrijin düzeylerini ve/veya terapötik etkisini etkileyebilir. Gebelik sırasında lamotrijin düzeylerinin azaldığına dair raporlar bildirilmiştir. LATRİGAL tedavisi sırasında gebe kadınlara uygun klinik tedavi sağlanmalıdır.

Laktasyon dönemi

Lamotrijinin anne sütüne oldukça değişken konsantrasyonlarda geçtiği ve bebeklerde annedeki düzeyin yaklaşık %50"sine varan total lamotrijin düzeylerine neden olduğu bildirilmiştir. Bu nedenle emzirilen bazı bebeklerde lamotrijin serum konsantrasyonları farmakolojik etkilerin meydana geldiği düzeylere erişebilir.

Emzirmenin potansiyel faydalan, bebekte oluşabilecek potansiyel advers etki riski karşısında değerlendirilmelidir.

Üreme yeteneği (fertilite)