ADACEL POLIO 0.5 ml IM enj. için sus. içeren kul.haz.ENJ. Gebelik

Sanofi Pasteur Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Champix gebelik kategorisi C'dir. Champix hamilelik kategorisi, Champix gebelik kategorisi, Champix emzirme, Champix anne sütüne geçer mi, Champix laktasyon, Champix hamilelerde kullanımı, Champix ve bebek, Champix kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Champix sigara bağımlılığı için kullanılır. Champix Vareniklin Tartarat etken maddesine sahip olup sigaraya duyuluan ihtiyacın azalmasına yardımcı olabilir. Champix kullanımına başlama ile birlikte sigara içilmesi önerilmez fakat içilse dahi Champix sigaradan aldığınız "zevki" azaltabilir.

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi > Diğer Sinir Sistemi İlaçları > Bağımlılık İlaçları > Sigara Bırakma İlaçları (Hapları) > Vareniklin Tartarat

ATC Kodu

N07BA03

Etkin Madde

Vareniklin tartarat 1 mg

Barkodu

8699625960428

Satış Fiyatı

523.0 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Sağlık Konuları

Çocuk Felci Aşısı , Boğmaca Aşısı , Difteri Aşısı , Tetanoz Aşısı

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

FND

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Enjektör

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategori C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ ve-veya/ embriyonel/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Ancak, ADACEL POLIO arıtılmış inaktif antijenler içerir ve tek doz olarak uygulanır, bu nedenle çocuk doğurabilecek yaştaki kadınlarda endikedir.

Hormonal kontraseptifler ile ADACEL POLIO’nun birlikte kullanımının, karşılıklı olarak etkinliklerini değiştirdiklerine dair herhangi bir veri yoktur.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ ve-veya/ embriyonel/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Difteri veya tetanoz toksoidleri, veya inaktive edilmiş çocuk felci virüsü içeren aşıların hamilelerde kullanımı sonrasında hiçbir teratojenik etki gözlenmemiştir. Hamile kadınlarda asellüler boğmaca antijenleri içeren aşıların kullanılması konusunda veri bulunmamaktadır. Bu kombine aşının hamilelik sırasında kullanılması tavsiye edilmemektedir.

Laktasyon dönemi

ADACEL POLIO’nun insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. ADACEL POLIO’nun süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da ADACEL POLIO tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve ADACEL POLIO tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite