NEPHRAMINE 500 ml(setli) Gebelik

Eczacıbaşı-Baxter Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Livercol gebelik kategorisi C'dir. Livercol hamilelik kategorisi, Livercol gebelik kategorisi, Livercol emzirme, Livercol anne sütüne geçer mi, Livercol laktasyon, Livercol hamilelerde kullanımı, Livercol ve bebek, Livercol kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Livercol Tablet ilacı yüksek kolesterol hastalığında reçetelendirilir. Rosuvastatin etkin maddesi içeren Livercol Tablet; kolesterol düzeyinin normalleştirilerek kalp krizi ya da inme riskinin azaltılması amacıyla kullanılmaktadır. Yüksek kolesterol dışında kalp krizi, inme gibi etkilere neden olabilecek başka hastalıklara sahip olmanız durumunda da doktorunuz Livercol Tablet kullanmanızı isteyecektir. Kolesterol dışında bu etkiye sahip olabilecek hastalık damarlarda yağlı artıkların birikmesi olan ateroskleroz olarak isimlendirilen hastalık olabilir. İlaç, ailesel yüksek kolesterol öyküsü bulunan 10 ila 17 yaş aralığındaki çocuklarda da kullanılabilir. Kolesterol seviyenizin normale dönmesi, kalp krizi ve inme gibi risklerin azaltılması amacıyla Livercol Tablet'i kullandığınız dönemde de beslenmenize dikkat etmeli ve egzersiz yapmalısınız.

İlaç Sınıfı

Rosuvastatin > Lipid Metabolizması İlaçları > Yağ Metabolizması İlaçları > HMG CoA Redüktaz İnhibitörleri > Rosuvastatin

ATC Kodu

C10AA07

Etkin Madde

Rosuvastatin 20 mg

Barkodu

8699556696434

Geri Ödeme Kodu

A05350

Satış Fiyatı

262.71 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

24

Alternatif İlaç Sayısı

48

Sağlık Konuları

Gıda Takviyesi , Beslenme Zorluğu , Aminoasit Takviyesi

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFIV

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

FQC

Eşd. ilaç grubu

E636I

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

Bilinen olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

NEPHRAMINE’in gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /veveya/doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

NEPHRAMINE doktor tarafından gerekli görülmediği sürece gebe kadınlarda kullanılmamalıdır. Çözelti ancak kesin gerekli olduğunda ve başka bir seçenek yoksa gebelere uygulanmalıdır.

Laktasyon dönemi

İlacm anne sütüyle salgılanıp salgılanmadığı bilinmemektedir. Bir çok ilaç anne sütüyle salgılandığından, emziren bir anneye NEPHRAMINE uygulanırken dikkat edilmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite