INTAL -1 inhaler 112 doz aerosol Etkileşimi

Eczacıbaşı İlaç Ticaret Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Intal etkileşimi, Intal etken madde, Intal yardımcı maddeler, Intal alkol, Intal etkileşim, Intal kullananlar, Intal dozu, Intal kullanımı bilgisini içerir.

Tedaviye başlandığında , daha önce kortikosteroid , bronkodilatör tedavi gören astımlı hastalarda bu ilaçlar hamen kesilmelidir.Böyle durumlarda dozaj azltılarak bu işlem gerçekleştirilmelidir.
Kromoglikat ile eş zamanlı uygulanacak tedavilerle ilgli olarak gebe fareler üzerinde yapılan çalışmalarda isoproteronol ile birlikte artış göstermektedir.
İntal inhaller ile birlikte brokodilatör tedavi gerekli olduğu taktirde tedavinin İntal inhallerden önce uygulanması tavsiye edilir.
Devamlı steroid tedavisi görenlerde İntal inhaller kyullanılması gerekli görüldüğü zaman steroid tedavisinin dozlarının azaltılması veya tamamen kesilmesi gerekli olabilir. Steroid tedavisi azaltılırken hastadikkatle gözlenmelidir. Haftada %10'luk bir azaltma tavsiye edilir.
Steroid tedavisinin azaltılması mümkün olduğu taktirde intal inhaller tedavisi steroid dengesi kurulana dek kesilmemelidir.