IMPLANON 68 mg 1 implant {Schering-plough} Yan Etkileri

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Implanon yan etkileri, Implanon etkileri, Implanon zararları, Implanon belirtileri, Implanon uyarılar, Implanon önlemler, Implanon kilo aldırırmı, Implanon zayıflatırmı, Implanon zehirlenmesi, Implanon cinsellik, Implanon sorunlar, Implanon uykusuzluk, Implanon bağımlılık, Implanon bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi IMPLANON’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Adet kanaması IMPLANON NXT'nin kullanımı süresince düzensiz aralıklarda meydana gelebilir. Bu durum, ped kullanılmasını gerektirmeyen hafif bir lekelenme veya sınırlı bir periyod gibi gözükebilen ve hijyenik korunma gerektiren daha hafif bir kanama şeklinde olabilir. Aynı zamanda tamamında hiç kanama görülmeyebilir. Düzensiz kanamalar, IMPLANON NXT'nin gebeliği önleyici etkisinin azaldığını göstermez. Genellikle herhangi birşey yapmanızı gerektirmez. Ancak, kanama şiddetli olur ve uzun sürerse doktorunuza danışınız.

Olası ciddi yan etkiler

Ciddi istenmeyen etkiler, "Kanser" ve "Damar tıkanıklığı" bölümlerinde tanımlanmıştır. Lütfen ek bilgi için bu bölümü okuyunuz ve size uyan bir durum var ise hemen doktorunuza danışınız.

Bildirilen yan etkiler şunlardır:

Bu yan etkiler dışında nadiren kan basıncı yükselmesi gözlenmiştir. Aynı zamanda yağlı cilt de gözlenmektedir. Eğer (i) yüz, dil veya farinkste şişme; (ii) yutmada zorluk; veya (iii) kurdeşen ve nefes almada zorluk gibi alerjik rahatsızlık (anjiyoödem) belirtileri görülürse, hemen doktorunuza başvurmalısınız. IMPLANON NXT'nin yerleştirilmesi ve çıkarılması sırasında, enjeksiyon bölgesinde morarma, ağrı, kaşıntı ya da nadir olarak enfeksiyon ortaya çıkabilir. Yerleştirme bölgesinde nedbe ya da apse oluşabilir. Hissizlik ya da uyuşukluk (veya his azalması) görülebilir. Doğru yerleştirilmediğinde, implantın yer değiştirmesi ya da çıkması da olasıdır. İmplantın çıkarılma sırasında cerrahi girişim gerekebilir.

Eğer yan etkilerden herhangi biri ciddileşirse veya bu kullanma talimatında listelenen herhangi bir yan etki gerçekleşirse, lütfen doktorunuza danışınız.

Yan etkilerin raporlanması