IMIGRAN 100 mg 2 tablet Kullanımı

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.IMIGRAN nasıl kullanılır ?

İMİGRAN, migrenden koruma amaçlı olarak kullanılmamalıdır.

İMİGRAN’ın migren baş ağrısının başlamasından sonra mümkün olduğunca erken verilmesi tavsiye edilir, fakat atağın hangi safhasında verilirse verilsin eşit derecede etkilidir. Yetişkinler için önerilen İMİGRAN dozu 50 mg dır (1 tablet). Bazı hastalar 100 mg’a ihtiyaç duyabilirler.

Eğer ilk İMİGRAN dozundan bir etki göremediyseniz, aynı atak için ikinci bir doz almayınız. Daha sonra gelen ataklar için alabilirsiniz.

Eğer ilk doza cevap verir, fakat belirtiler tekrar ederse ilk dozu takip eden 24 saat içinde ikinci doz alabilirsiniz. Ancak herhangi bir 24 saatlik süre içinde 300 mg’dan daha fazla alınmamalıdır.

Uygulama yolu ve metodu

Tabletler bir miktar su ile bütün olarak yutulmalıdır.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Özel kullanım durumları

İMİGRAN, böbrek veya karaciğer fonksiyon bozukluğu gibi ilacın emilimi, metabolizması veya atılımım önemli ölçüde etkileyen bir hastalığı olanlarda dikkatle uygulanmalıdır.

Eğer İMİGRAN’ırı etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konusunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla IMIGRAN kullanırsanız

İMİGRAN’dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz ya da en yakın acil servise başvurunuz.

IMIGRAN'i kullanmayı unuttuysanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

IMIGRAN ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Bulunmamaktadır.