IMIGRAN 100 mg 2 tablet Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Imigran dozu, Imigran dozaj, Imigran doz aşımı, Imigran uygulama, Imigran kullanım şekli, Imigran kullanımı, Imigran kullanım süresi, Imigran açmı tokmu, Imigran nedir, Imigran ne için kullanılır, Imigran nasıl kullanılır, Imigran faydaları, Imigran etkileri, Imigran günde kaç kez, Imigran sabah mı akşam mı, Imigran fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi:

İMİGRAN, profilaktik olarak kullanılmamalıdır.

İMİGRAN’nın migren baş ağrısının başlamasından sonra mümkün olduğunca erken verilmesi tavsiye edilir, fakat atağın hangi safhasında verilirse verilsin eşit derecede etkilidir. Yetişkinler için oral önerilen İMİGRAN dozu 50 mg’dır. Bazı hastalar 100 mg’a ihtiyaç duyabilirler.

Eğer hasta ilk İMİGRAN dozuna cevap vermezse, aynı atak için ikinci bir doz alınmamalıdır. İMİGRAN daha sonra gelen ataklar için alınabilir.

Eğer hastalar ilk doza cevap verir, fakat belirtiler nüks ederse ilk dozu takibeden 24 saat içinde ikinci doz verilebilir, ancak herhangi bir 24 saatlik süre içinde 300 mg’dan daha fazla alınmamalıdır.

Uygulama şekli:

Tabletler su ile bütün olarak yutulmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Bu hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Karaciğer yetmezliğinde doz ayarlanmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

18 yaşından küçük çocuklarda kullanılmaz.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Belirti ve İşaretler

400 mg’dan fazla oral ve 16 mg’dan fazla subkütan dozlarda bahsedilen yan etkiler dışında başka bir yan etki görülmemiştir. Hastalar 12 mg’a kadar olan subkutan dozu belirgin yan etkiler oluşmaksızın tek enjeksiyonda almışlardır.

Tedavi

Eğer aşırı doz oluşursa, hasta en az 10 saat kontrol altında tutulmalı ve gerekirse standart destekleyici tedavi uygulanmalıdır.

Hemodiyaliz veya peritonal diyalizin sumatriptan plazma konsantrasyonları üzerine etkileri bilinmemektedir.