HYPNOMIDATE 20 mg /10 ml 5 ampül Gebelik

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hypnomidate gebelik kategorisi C'dir. Hypnomidate hamilelik kategorisi, Hypnomidate gebelik kategorisi, Hypnomidate emzirme, Hypnomidate anne sütüne geçer mi, Hypnomidate laktasyon, Hypnomidate hamilelerde kullanımı, Hypnomidate ve bebek, Hypnomidate kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: C.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Gebelikte kullanımın güvenliliği saptanmamıştır. Bu nedenle HYPNOMIDATE kullanımı gereken dönemde çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar, gerekiyorsa, tedavi süresince tıbben etkili olduğu kabul edilen doğum kontrol yöntemleri kullanmalıdır.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / ve-veya / embriyonal / fetal gelişim / ve-veya / doğum / ve-veya / doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. Bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Hayvanlarda primer embriyotoksik ve teratojenik etkileri bulunmamaktadır. Sıçanlarda anne için toksik olan dozlarda sağ kalımın azaldığı saptanmıştır. Gebelikte kullanımın güvenliliği saptanmamıştır. Diğer ilaçlarda olduğu gibi, gebelik sırasında HYPNOMIDATE uygulamasından önce potansiyel yararlara karşı olası riskler değerlendirilmelidir Gebelik sırasında potansiyel yararları fetal risklerini aştığı takdirde HYPNOMIDATE kullanılmalıdır.

Etomidat obstetrik anestezi sırasında plasentadan geçer. Etomidat almış annelerin yenidoğan bebeklerinin Apgar skorları başka hipnotik ajanların kullanımından sonra doğan bebeklerin

skorlarına benzerdir. Anneye HYPNOMIDATE verildikten sonra yenidoğamn kortizol düzeylerinde yaklaşık 6 saat süren geçici bir düşüş gözlenmiştir. Azalmış değerler normal sınırlar içinde kalmıştır.

Laktasyon dönemi

Etomidatın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Etomidatın süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da HYPNOMIDATE tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve HYPNOMIDATE tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır. Ancak pek çok ilaç anne sütüne geçtiğinden emziren anneye HYPNOMIDATE uygulandığında dikkatli olunmalıdır.

Üreme yeteneği /Fertilite