H-VAC pediatrik 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampül Dozu

Keymen Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

H-Vac Pediatrik dozu, H-Vac Pediatrik dozaj, H-Vac Pediatrik doz aşımı, H-Vac Pediatrik uygulama, H-Vac Pediatrik kullanım şekli, H-Vac Pediatrik kullanımı, H-Vac Pediatrik kullanım süresi, H-Vac Pediatrik açmı tokmu, H-Vac Pediatrik nedir, H-Vac Pediatrik ne için kullanılır, H-Vac Pediatrik nasıl kullanılır, H-Vac Pediatrik faydaları, H-Vac Pediatrik etkileri, H-Vac Pediatrik günde kaç kez, H-Vac Pediatrik sabah mı akşam mı, H-Vac Pediatrik fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

H-VAC PEDİYATRİK bebeklere, çocuklara ve 19 yaşına kadar (19 yaş dahil) olan adölesanlara bir seferde 10 mikrogram doz (0.5 mL süspansiyon) tavsiye edilmektedir.

Uygulama sıklığı ve süresi :

Bağışıklama şeması:

Primer Bağışıklama:H-VAC PEDİYATRİK, optimum korumayı sağlamak için aşağıdaki takvime göre 3 ayrı doz şeklinde intramüsküler olarak uygulanmalıdır.

Birinci doz : Belirlenen tarihte İkinci doz : Birinci dozdan 1 ay sonra

Üçüncü doz : Birinci dozdan 2 ay sonra (hızlı bağışıklama) veya 6 ay sonra

Bağışıklama şeması, Sağlık Bakanlığının Genişletilmiş Bağışıklama Programı (GBP) genelgesi ile uyumlu olmalıdır.

Eğer bir doz atlanır veya programın gerisinde kalınır ise bir sonraki doz zaman kaybetmeden yaptırılmalıdır, yeniden başlamaya gerek yoktur.

Rapel doz

Primer bağışıklama şemasını tamamlamış sağlıklı bireylere rapel doz verilmesi tavsiye edilmemektedir. Ancak anti-HBs antikor seviyesinin 10 IU/L altına düşen ve özellikle hemodiyaliz hastaları ve immun sistemi baskılanmış kişilere(HIV ile enfekte) rapel dozlar önerilmektedir.

Özel doz uygulamaları :

Hepatit B virüsü taşıyıcısı olan annelerin yeni doğan çocukları için doz önerileri: Doğumdan itibaren 0, 1, 2. aylarda bağışıklama programı tavsiye edilir. Eşzamanlı hepatit B immünglobulin uygulaması gerekli değildir. Ancak hepatit B immünglobulin eşzamanlı olarak hepatit B aşısı ile beraber verilecekse, farklı enjeksiyon bölgelerine uygulanmalıdır.

Hepatit B virüsüne maruz kalındığı bilinen ya da sanılan durumlarda doz önerisi:

Hepatit B virüsüne maruz kalmanın yeni olduğu durumlarda (virüs bulaşmış iğne batması

gibi) H-VAC PEDİYATRİK’in ilk dozu hepatit B immünglobülini ile beraber verilmeli ancak değişik enjeksiyon bölgelerine uygulanmalıdır. Hızlı bağışıklama şeması uygulanması tavsiye edilir.

Kronik hemodiyaliz hastaları ve immün yetmezliği olan kişiler ve doz önerisi: Kronik hemodiyaliz hastaları ve immün yetmezliği olan kişilerde hepatit B aşısının 4 doz olarak 0, 1, 2 ve 6. aylarda uygulanması ve/veya 40 mikrogram olarak yüksek dozda verilmesi daha iyi immün cevap elde edilmesini sağlayabilir. Hepatit B ile temas riski yüksek olarak devam eden bu hasta grubunda anti-HBS antikor titrelerinin koruyucu kabul edilen 10 IU/L’nin üzerinde kalması sağlanmalıdır.

Uygulama şekli:

H-VAC PEDİYATRİK adölesanlarda ve çocuklarda üst kolun deltoid bölgesine, yenidoğanlarda, bebeklerde ve küçük çocuklarda kalçanın anterolateral bölgesine intramüsküler olarak uygulanır. Aşı, kanama bozukluğu veya trombositopeni olan hastalarda subkütan uygulanabilir. Aşı uygulanmadan önce iyice çalkalanmalıdır. Her enjeksiyon için steril enjektör kullanılmalıdır.

H-VAC PEDİYATRİK kesinlikle intravenöz (IV) uygulanmamalıdır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

H-VAC PEDİYATRİK, HIV enfeksiyonlu bireylerde güvenle kullanılabilir.
Böbrek yetmezliği:

Kronik hemodiyaliz hastaları için bağışıklama şeması 4 kez 0,1, 2 ve 6.aylarda 40 mikrogram olarak yapılmalı, anti-HBs antikor titresi 10 IU/L altına düşmemesi sağlanmalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

Kronik karaciğer hastalığı ya da hepatit C taşıyıcısı olma durumu hepatit B aşı uygulamasına engel oluşturmaz. HBV enfeksiyonu bu kişilerde daha ağır seyredebileceği için aşılanma önerilebilir. Hepatit B aşısı ile aşılanma kişinin durumuna göre doktor tarafından değerlendirilmelidir.

Pediyatrik popülasyon:

H-VAC PEDİYATRİK yeni doğanlarda, bebek ve çocuklarda güvenle kullanılabilir.
Geriyatrik popülasyon:

H-VAC PEDİYATRİK yaşlı kişilerde kullanılmaz.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı vakası rapor edilmemiştir.