HUMULIN-NPH 100 IU/ml 10 ml 1 flakon Nedir

Lilly Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Humulin nedir, Humulin ne için kullanılır, Humulin ne ilacı, Humulin neye yarar, Humulin ne işe yarar, Humulin neye iyi gelir, Humulin kullananlar, Humulin kullanımı, Humulin uygulama, Humulin etkileri, Humulin faydaları bilgilerini içerir.

2.HUMULIN-NPH nedir ve ne için kullanılır?

HUMULIN N beyaz, steril bir süspansiyondur.

HUMULIN N kutusunda 10 mPlik I adet süspansiyon içeren flakon bulunur.

HUMULIN N etkin madde olarak şeker hastalığını (diyabeti) tedavi etmek için kullanılan insan insülini içermektedir. Eğer pankreasınız kanınızdaki şeker düzeyinizi kontrol edecek

kadar insülin üretmezse şeker hastalığı (diyabet) oluşur. HUMULIN N glukozun uzun süreli kontrolü için kullanılır, insülinin etki süresi süspansiyon içerisinde protamin sülfat ilavesi ile uzatılmıştır.

Doktorunuz size HUMULIN N ile birlikte hızlı etkili bir insülin de kullanmanızı söyleyebilir.

Her farklı tür insülin için ayrı kullanma talimatı bulunmaktadır. Doktorunuz size söylemeden insülininizi değiştirmeyiniz. İnsülininizi değiştirirseniz çok dikkatli olunuz. Her insülin türü için ayırt edebileceğiniz şekilde ambalaj ve kartuş üzerinde farklı renk ve sembol bulunmaktadır. HUMULIN N’yi hayvan insülinleriyle ya da başka bir üretici tarafından üretilen insülinlerle karıştırarak kullanmayınız.