HUMALOG KWIKPEN 100IU/ml SC kullanıma hazır çözelti içeren enjeksiyon kalemi (5 enjeksiyon kalemi) Zararları

Lilly Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Humalog Kwikpen zararları, Humalog Kwikpen önlemler, Humalog Kwikpen riskler, Humalog Kwikpen uyarılar, Humalog Kwikpen yan etkisi, Humalog Kwikpen istenmeyen etkiler, Humalog Kwikpen cinsel, Humalog Kwikpen etkileri, Humalog Kwikpen tedavi dozu, Humalog Kwikpen aç mı tok mu, Humalog Kwikpen hamilelik, Humalog Kwikpen emzirme, Humalog Kwikpen alkol, Humalog Kwikpen kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

İnsülin tedavisi gören bir diyabet hastasında en yaygın görülen yan etki hipoglisemidir. Ciddi hipoglisemi bilinç kaybına ve ileri vakalarda da ölüme neden olabilir. Hipoglisemi hem insülin dozu hem de hastanın diyeti ve egzersizi gibi diğer faktörlerin sonucu olduğundan hipoglisemi için spesifik bir sıklık belirlenmemiştir.

Sıklıklar aşağıdaki şekilde tanımlanır:

Çok yaygın (>1/10); yaygm (> 1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (> 1/1,000 ila <1/100); seyrek (>
1

/

10,000

ila <

1

/

1

,

000

); çok seyrek (<

1

/

10

,

000

), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

İmmün sistem bozuklukları

Yaygın:

Lokal alerji, insülin enjeksiyon bölgesinde kızarıklık, şişme ve kaşıntı görülebilir. Bu durum genellikle birkaç gün ile birkaç hafta arasında ortadan kaybolur. Bazen alerji, insülinden çok, deriyi temizlemekte kullanılan tahriş edici maddelere ya da uygun olmayan enjeksiyon tekniğine bağh olabilir.

Seyrek:

Sistemik alerji (insüline karşı genel bir alerji durumudur). Sistemik alerji tüm vücutta döküntülere, solunum güçlüğüne, hırıltılı solunuma, kan basıncında azalmaya, kalp ritminde artışa ya da terlemeye yol açabilir. Ciddi sistemik alerji vakaları hayatı tehdit edici özellikte olabilir.

Deri ve deri altı dokusu bozuklukları

Yaygın olmayan:

Enjeksiyon bölgesi reaksiyonları, lipodistrofi, kaşıntı, döküntü