MONOVIT D3 300.000 I.U/ml I.M. oral ampül Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Azopt gebelik kategorisi C'dir. Azopt hamilelik kategorisi, Azopt gebelik kategorisi, Azopt emzirme, Azopt anne sütüne geçer mi, Azopt laktasyon, Azopt hamilelerde kullanımı, Azopt ve bebek, Azopt kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Azopt Göz Damlası, oküler hipertansiyon (OHT) ve açık-açılı glokom hastalarında, yüksek intraoküler basıncın tedavisinde, beta-blokörlere ek tedavi olarak, beta-blokörlere cevap vermeyen hastalarda veya beta-blokörlerin kontrendike olduğu hastalarda monoterapi olarak etkilidir.

İlaç Sınıfı

Brinzolamide > Göze Uygulanan İlaçlar > Göz Tansiyonu İlaçları (Glokom) ve Miyotikler > Karbonik Anhidraz İnhibitörleri > Brinzolamide

ATC Kodu

S01EC04

Etkin Madde

Brinzolamid 10 mg/ml

Barkodu

8699828750277

Satış Fiyatı

11.63 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

2

Sağlık Konuları

Kemik Erimesi , Raşitizm , Vitamin

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

NFC kodu

DGN

Eşd. ilaç grubu

E389B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Ampul

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Doğum kontrolü ile ilgili veri yoktur.

Gebelik dönemi

Kolekalsiferol’ün gebelikte kullanımına ilişkin klinik bilgi mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/doğumsonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel riskbilinmemektedir.

MONOVİT D3 gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelikte önerilen D vitamini günlük doz 600 I.U.’dir. Günlük maksimum tolere edilebilen doz ise 4000 IU’dir. Hamile kadınlarda, gerekliyse (D vitamini eksikliği varsa), doktor tavsiyesi ileuygun dozda kullanılabilir.

Uygulanan dozlarda güvenliliği bilinmediğinden gebelik sırasında kullanmaktan kaçınılmalıdır. Laktasyon dönemi

İnsan sütünde vitamin D metabolitlerinin küçük bir miktarı görülür. Yalnızca anne sütü ile beslenen ve güneş ışınları ile çok az temas eden bebeklere vitamin D desteği yapmak gerekebilir.

D vitamininin terapötik indeksi bebek ve çocuklarda oldukça düşüktür. Hiperkalsemi uzun sürerse bebeklerde mental ve fiziksel gelişmede gerilemenin yanı sıra konjenital kalp ve göz hastalıklarıyapar. Farmakolojik dozda D vitamini alan emziren annelerin bebeklerinde hiperkalsemi riskivardır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Bilinen bir etkisi yoktur.