HIPOKORT %0.5 30 gr krem Gebelik

Orva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hipokort gebelik kategorisi C'dir. Hipokort hamilelik kategorisi, Hipokort gebelik kategorisi, Hipokort emzirme, Hipokort anne sütüne geçer mi, Hipokort laktasyon, Hipokort hamilelerde kullanımı, Hipokort ve bebek, Hipokort kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik Kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Topikal olarak uygulanan Hidrokortizon asetatTn, çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar ve doğum kontrolü üzerinde etkisini gösteren bir veri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Hidrokortizon asetatTn gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

HİPOKORT, gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Hidrokortizon asetatTn insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hidrokortizon asetatTn süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da HİPOKORT tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve HİPOKORT tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

HİPOKORT, emzirmeden Önce meme üzerine uygulanmamalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite