HERNOVIR 800 mg 25 tablet Endikasyonları

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hernovir endikasyonları, Hernovir tedavisi, Hernovir ne işe yarar, Hernovir neye yarar, Hernovir ne için kullanılır, Hernovir nedir, Hernovir faydaları, Hernovir ne ilacı, Hernovir ne zaman kullanılır, Hernovir kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Varicella (suçiçeği) enfeksiyonlarında ve Herpes Zoster (zona) enfeksiyonunda endikedir.Zona tedavisine erken başlandığında, asiklovirin ağrının giderilmesinde faydalı etkisiolduğu ve post herpetik nevralji görülme sıklığını azalttığı görülmüştür.

• Genellikle ilerlemiş HIV hastalığında (CD4+ hücre sayısı < 200/mm olan AIDS veyaciddi ARC hastalarını içerir) veya kemik iliği naklini takiben ciddi bağışıklık sistemiyetersizliği olan hastaların tedavisinde endikedir. Çalışmalar oral asiklovirinantiretroviral tedavi ile birlikte verildiğinde ilerlemiş HIV hastalığı bulunan hastalarınmortalitesinde azalmaya neden olduğunu göstermiştir. Bir aylık intravenöz asiklovirtedavisinden sonra verilen oral asiklovir kemik iliği alıcılarının mortalitesinidüşürmüştür.