EFIKAS MR 30 mg 120 tablet Gebelik

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Apranax Semiplus gebelik kategorisi C'dir. Apranax Semiplus hamilelik kategorisi, Apranax Semiplus gebelik kategorisi, Apranax Semiplus emzirme, Apranax Semiplus anne sütüne geçer mi, Apranax Semiplus laktasyon, Apranax Semiplus hamilelerde kullanımı, Apranax Semiplus ve bebek, Apranax Semiplus kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Osteoartrit, romatoid artrit, ve ankilozan spondilit belirti ve bulgularının tedavisi ile akut gut artriti, akut kas iskelet sistemi ağrıları, postoperatif ağrı ve dismenore tedavisinde endikedir.

İlaç Sınıfı

Kas İskelet Sistemi > Antienflamatuar ve Antiromatikler > ANTİENFLAMATUAR ve ANTİROMATİZMAL AJAN KOMBİNASYONLARI > Diğer antienflamatur-antiromatizmal ajanlarla diğer ürünlerin kombinasyonları

ATC Kodu

M01BX

Etkin Madde

Kodein Fosfat , Naproksen

Barkodu

8699514092629

Satış Fiyatı

7.15 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Kontrole Tabi

Eşdeğer İlaç Sayısı

4

Sağlık Konuları

Kas Ağrısı , Diz ve Eklem Ağrıları , Osteoartrit , Romatoid Artrit

İmal veya İthal

İmal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABC

Ambalaj Miktari

275/30 mg 20 film tablet

Renk

Turuncu

Şekil

Silindir

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Laktasyon

İlaç emzirme döneminde kullanılamaz.

Gebelik ve Laktasyonda İstisnai Durumlar

Gebelik ve laktasyon Genel tavsiye Gebelik kategorisi 1. ve 2. trimesterde C, 3. trimesterde D’dir. Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon) Hamile kalmayı planlayan kadınlarda kullanılmamalıdır.

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

Gebe kalmadan önce diyabet kontrol altına alınmalıdır. Böylece kontrol altına alınmamış diyabetin yol açacağı konjenital anomali riski azaltılmış olur. Gebeliğin planlandığı veya ilk farkedildiği andan itibaren oral antidiyabetikler yerine insülin kullanılmaya başlanması önerilmektedir.

Gebelik dönemi

İnsanlarda gebelik döneminde gliklazid kullanımına ilişkin veri bulunmamaktadır. Hayvanlarla yapılan çalışmalarda gliklazid herhangi bir teratojenik etki göstermemiştir.

Gebelik döneminde sıkı kan şekeri kontrolünün sağlanması önemlidir.

Gebelik sırasında diyabet tedavisi için oral hipoglisemik ilaçlar uygun olmadığından, insülin tedavisi tercih edilmelidir.

Laktasyon dönemi

Gliklazid veya metabolitlerinin insan sütüne geçip geçmediğine ilişkin klinik veri bulunmamaktadır. Neonatal hipoglisemi riski bulunduğundan, emziren annelerde gliklazid kontrendikedir.

Üreme yeteneği /Fertilite