HERNOVIR 200 mg 25 tablet Endikasyonları

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hernovir endikasyonları, Hernovir tedavisi, Hernovir ne işe yarar, Hernovir neye yarar, Hernovir ne için kullanılır, Hernovir nedir, Hernovir faydaları, Hernovir ne ilacı, Hernovir ne zaman kullanılır, Hernovir kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

• Esas olarak ilk ve tekrarlayan genital Herpes simplex enfeksiyonları dahil olmak üzerederinin ve mukoz membranların Herpes simplex enfeksiyonlarının tedavisinde,

• Bağışıklık sistemi normal hastalarda tekrarlayıcı Herpes simplex enfeksiyonlarınınsupresyonunda (nükslerin önlenmesinde),

Varicella (suçiçeği) enfeksiyonlarında ve Herpes zoster (zona) enfeksiyonunda endikedir.Zona tedavisine erken başlandığında, asiklovirin ağrının giderilmesinde faydalı etkisiolduğu ve post herpetik nevralji görülme sıklığını azalttığı görülmüştür.

• Bağışıklığı yetersiz hastalarda Herpes simplex enfeksiyonlarının profılaksisi için endikedir.

• Genellikle ilerlemiş HIV hastalığında (CD4+ hücre sayısı <200/mm olan AIDS veya ciddiARC hastalarını içerir) veya kemik iliği naklini takiben ciddi bağışıklık sistemi yetersizliğiolan hastaların tedavisinde endikedir. Çalışmalar oral asiklovirin antiretroviral tedavi ilebirlikte verildiğinde ilerlemiş HIV hastalığı bulunan hastaların mortalitesinde azalmayaneden olduğunu göstermiştir. Bir aylık intravenöz asiklovir tedavisinden sonra verilen oralasiklovir kemik iliği alıcılarının mortalitesini düşürmüştür. Bunlara ek olarak oral asiklovirHerpes virüs hastalığında etkili profılaksi sağlar.