HEPATITIS B IMMUNOGLOBULIN P BEHRING 200 IU IM enjeksiyon için solüsyon içeren 1 ml ampül Etkileşimi

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hepatitis etkileşimi, Hepatitis etken madde, Hepatitis yardımcı maddeler, Hepatitis alkol, Hepatitis etkileşim, Hepatitis kullananlar, Hepatitis dozu, Hepatitis kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Diğer aşılar ile birlikte kullanım:

HEPATİTİS B İMMUNOGLOBULİN P BEHRİNG’in uygulanması parenteral canlı virüs aşılarının (kızamık, kabakulak, kızamıkçık, kombine aşılar, suçiçeği) etkinliğini azaltır. Bunedenle, HEPATİTİS B IMMUNOGLOBULIN P BEHRİNG’in uygulamasından sonra,parenteral canlı virüs aşılarını yaptırmadan önce en az 3 ay beklenmelidir.

İlgili aşıların uygulanmasını takiben, HEPATİTİS B İMMUNOGLOBULİN P BEHRİNG’in uygulanması için en az 3-4 hafta beklenmelidir. Aşılama sonrasındaki 3-4 hafta içerisindeHEPATİTİS B İMMUNOGLOBULİN P BEHRİNG uygulanmasının gerekli olduğudurumlarda ise, İMMUNOGLOBULİN uygulamasından 3 ay sonrasında aşılamatekrarlanmalıdır.

Serolojik testler ile etkileşim:

İMMUNOGLOBULİN uygulanmasından sonra hastanın kanındaki pasif olarak uygulanmış antikorların geçici olarak yükselmesi Coombs testi gibi bazı serolojik testlerin yanlış pozitifsonuç vermesine sebep olabilir.

A, B ve D gibi eritrosit antijenlerine karşı antikorların pasif uygulanması, kırmızı hücre alloantikorları için olan Coombs testi gibi bazı serolojik testler ile etkileşebilir.

HEPATİTİS B İMMUNOGLOBULİN P BEHRİNG diğer tıbbi ürünler ile

karıştırılmamalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin hiçbir klinik etkileşim çalışması yürütülmemiştir.

Pediyatrik popülasyon

Pediyatrik popülasyona ilişkin hiçbir klinik etkileşim çalışması yürütülmemiştir.