HEPATECT CP 50 IU 10 ml flakon Nedir

Kansuk Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hepatect nedir, Hepatect ne için kullanılır, Hepatect ne ilacı, Hepatect neye yarar, Hepatect ne işe yarar, Hepatect neye iyi gelir, Hepatect kullananlar, Hepatect kullanımı, Hepatect uygulama, Hepatect etkileri, Hepatect faydaları bilgilerini içerir.

2.HEPATECT CP nedir ve ne için kullanılır?

• Berrak veya hafif bulanık görünümde damar içine uygulanan çözeltidir. İmmünoglobülinler isimli bir ilaç grubuna dahildir. HEPATECT CP, sizi Hepatit B’ye

karşı koruyacak hepatit B insan immünoglobulini etkin maddesini içerir. Hepatit B, hepatit B virüsünün sebep olduğu karaciğer iltihaplanmasıdır.

•    10 mL çözelti içinde 500 IU’luk flakon

•    HEPATECT CP aşağıda belirtilen durumlarda hemen ve uzun süreli bağışıklık (immmünite) sağlamak için kullanılır:

- Hepatit B’den korunma için (İmmünoproflaksi); hepatit B virüsü içeren malzemelere deri yoluyla (perkutanöz) ya da vücudun boşluklarını kaplayan tabakalardan (permukozal) maruziyet sonrası hepatit B enfeksiyonu riski taşıyan ve Hepatit B aşısı olmamış veya aşıları tamamlanmamış hastalarda,

- Hemodiyaliz (kanın temizlenmesi işlemi) hastalarında, aşılama etkin olana kadar,

- Hepatit B virüsü taşıyan annelerin yenidoğan bebeklerinde,

- Aşılama sonrasında bağışıklık (immün) yanıtı geliştiremeyen kişiler (hepatit B antikoru ölçülemeyenler) ve sürekli hepatit B enfeksiyonu riski nedeniyle sürekli koruma gereken kişilerde kullanılır.

- Hepatit B’ye bağlı karaciğer yetmezliğinde, karaciğer naklinden (transplantasyonundan) sonra hepatit B virüsü enfeksiyonunun tekrarlamasını önlemede kullanılır.