IPRALEV 20/50 mcg inhilasyon için ölçülü dozlu aerosol 200 doz Gebelik

Salutis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tazoject gebelik kategorisi C'dir. Tazoject hamilelik kategorisi, Tazoject gebelik kategorisi, Tazoject emzirme, Tazoject anne sütüne geçer mi, Tazoject laktasyon, Tazoject hamilelerde kullanımı, Tazoject ve bebek, Tazoject kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Tazoject Piperasilin ve Tazobaktam içeren antienfektif bir ilaçtır. Tazoject yetişkin hastalarda, idrar yolu, kan, göğüs boşluğu, karın içi veya deri gibi vücut bölgeleri etkileyen bakteriyel enfeksiyonlara karşı kullanılır. Tazoject ayrıca enfeksiyonlarla baş edebilmede problem yaşayan hastalarda, enfeksiyon tedavisinde aminoglikozidler olarak adlandırılan ilaçlar ile birlikte de kullanılabilir. Tazoject 2 ile 12 yaş arası çocuklarda, karın içi enfeksiyonlarda ve aminoglikozid ile birlikte ateşle seyreden ve kanda nötrofil sayısının azalması ile görünen enfeksiyonların tedavisinde kullanılabilir.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Penisilinler > Penisilinli Kombinasyonlar > Piperasilin ve Enzim İnhibitörü

ATC Kodu

J01CR05

Etkin Madde

Piperasilin 2 g , Tazobaktam 250 mg

Barkodu

8697933521454

Satış Fiyatı

25.94 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

45

Alternatif İlaç Sayısı

7

Sağlık Konuları

Bronşit , Astım

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi C.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınların tedavi süresince etkin doğum kontrol (kontrasepsiyon) yöntemleri uygulaması önerilmektedir.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve/veya embriyonal/fetal gelişim ve/veya doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Klinik öncesi çalışmalar ipratropium bromürün insanlar için önerilen dozlardan oldukça yüksek dozlarda inhalasyonunu veya intranazal uygulamasını takiben embriyotoksik veya teratojenik etkilere neden olmadığını göstermiştir.

Levosalbutamolün hamilelerde kullanımına ilişkin yeterli ve iyi kontrollü çalışma bulunmamaktadır.

Hastaya yönelik potansiyel yarar, fetüse yönelik potansiyel riskten fazla olmadıkça, gebe kadınlarda İPRALEV kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

İpratropiumun ve levosalbutamolün insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. İpratropium bromürün inhalasyon yoluyla uygulandığında, bebekte önemli düzeylere ulaşabilme olasılığı çok uzaktır. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da İPRALEV tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına ilişkin karar verilirken emzirmenin çocuk açısından faydası ve İPRALEV tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Gebe ve emziren sıçanlara ve tavşanlara HFA-134a’nın uygulandığı çalışmalar, herhangi bir zararının olmadığını göstermiştir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Sıçanlarda rasemik salbutamol sülfatla gerçekleştirilen üreme çalışmalarında, 50 mg/kg/gün dozlarına kadar oral rasemik salbutamol sülfat dozlarının fertilitenin bozulmasına neden olmadığı gösterilmiştir.