HEPAGARD 1 mg 30 film tablet { Arven } Gebelik

Arven Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hepagard gebelik kategorisi C'dir. Hepagard hamilelik kategorisi, Hepagard gebelik kategorisi, Hepagard emzirme, Hepagard anne sütüne geçer mi, Hepagard laktasyon, Hepagard hamilelerde kullanımı, Hepagard ve bebek, Hepagard kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda etkili kontraseptif metodlar kullanılmalıdır. Entekavirin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli kontrollü çalışmalar mevcut değildir.

Gebelik dönemi

Entekavirin anneden bebeğe HBV geçişi üzerindeki etkisine ilişkin veriler yoktur. Bu nedenle, neonatal HBV geçişini önlemek için uygun müdahalelere başvurulmalıdır.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik, embriyonal ve fetal gelişim, doğum ve doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz; bölüm 5.3). İnsanlarayönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

HEPAGARD gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Entekavirin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlardan elde edilen toksikolojik veriler entekavirin süte geçtiğini göstermiştir. Yeni doğanlarda risk dışlanamaz.HEPAGARD emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Erkek sıçanlarda insanlardakinin >160 katı dozlarda, 0,5 mg/gün’de (>90 defa 1 mg/gün) fertilite üzerinde hiç bir etki olmamıştır. Dişi sıçanlarda 0,5 mg/gün’de insanlardakinin >165katı dozlarda fertilite ya da erken embriyo gelişmesi üzerinde hiç bir etki gözlenmemiştir(>94 defa 1 mg/gün) (bkz; bölüm 5.3).