HEPAGAM B 1.0 ml 1 flakon Etkileşimi

RA Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hepagam etkileşimi, Hepagam etken madde, Hepagam yardımcı maddeler, Hepagam alkol, Hepagam etkileşim, Hepagam kullananlar, Hepagam dozu, Hepagam kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Canlı virüs asısı ile etkileşim:

Hepatit B İmmün Globulin verilmesi kızamık, kızamıkçık, kabakulak, su çiçeği gibi canlı atenüe virüs aşılannın etkinliğini azaltabilir. HEPAGAM B’nin verilmesinden sonra yaklaşık 3 ay kadar canlı virüs aşılannın yapılması ertelenmelidir. 14 günden daha az bir süre HEPAGAM B almış olan kişilerin serolojik testleri antikorlann üremiş olduğunu göstermedikçe immünglobulin verilmesinden 3 ay sonra yeniden aşılanmalıdır.

Serolojik testlerle etkileşim:

Hepatit B immün Globulin (insan) verilmesinden sonra pasif olarak transfer edilmiş olan antikorlann hastanın kanında geçici bir artış göstermesi serolojik testlerde yanıltıcı pozitif sonuçlara yol açabilir, (örn: Coomb’s testi)

Kan glukoz testi

HEPAGAM B içinde yer alan
maltoz,
örneğin glikoz dehidrojenez pirolokuinkinonu (GDH-PQQ) esas alanlar olmak üzere, kan şekeri izleme sistemlerinin bazı tiplerine müdahale edebilir. Bu da yanlış olarak yükseltilen glikoz okuma değerleriyle ve bunun sonucu olarak insülinin uygun olmayan şekilde verilerek yaşamı tehdit edici bir hipoglisemi oluşturmasıyla sonuçlanabilir. Doğru hipoglisemi vakalan hipoglisemik durum yanlış olarak yükseltilen sonuçlarla maskelenmişse tedavisi yapılmadan pas geçilebilir.