DELIX DUO 2.5 MG+2.5 mg 30 tablet Gebelik

Gürel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Iomeron gebelik kategorisi D'dir. Iomeron hamilelik kategorisi, Iomeron gebelik kategorisi, Iomeron emzirme, Iomeron anne sütüne geçer mi, Iomeron laktasyon, Iomeron hamilelerde kullanımı, Iomeron ve bebek, Iomeron kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Çeşitli İlaçlar > Kontrast Medya > X-RAY Kontrast Medya, İyotlu > Nephro Tropic, Water Soluble, Low osmolor X-ray kontrast medya > Iomeprol

ATC Kodu

V08AB10

Etkin Madde

İyomeprol 61.24 g/100 ml

Barkodu

8699564772991

Geri Ödeme Kodu

A03882

Satış Fiyatı

99.06 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

3

Alternatif İlaç Sayısı

11

Sağlık Konuları

Teşhis Yardımcısı

SGK Kodu

SGKF6M

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

60 ay

NFC kodu

FPC

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye Gebelik kategorisi

Gebelik kategorisi: D.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsivon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve-veya embriyonel/fetal gelişim ve/veya doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

DELİX DUO gebelik veya gebe kalmayı planlayan kadınlarda kullanılmamalıdır Gebe kalma potansiyeli olan kadınlara DELİX DUO dahil, bu gruptaki ilaçların gebelik süresince ortaya çıkabilecek potansiyel riskleri konusunda bilgi verilmelidir. Tedavi sırasında gebelik fark edilecek olursa, DELİX DUO kullanımı mümkün olan en kısa zamanda durdurulmalıdır.

Gebelik dönemi

DELİX DUO’nun gebelikte kullanımı kontrendikedir. Kalsiyum antagonistleri doğum sırasında uterusun kasılmalarını inhibe edebilir. Doğumun uzun dönem gebelikte geciktiğini gösterir veri bulunmamaktadır. Anne hipotansif ise ve periferal vazodilatasyon yoluyla kan akımının dağılımı nedeniyle uterus perfüzyonunun azalması mevcut ise fötal hipoksi riski bulunabilir. Ramiprilin insanlarda gebelikte kullanımına ilişkin kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır. ADE inhibitörleri. gebe kadınlara uygulandığında, plasentayı geçer ve fötal ve doğum sonrası nıorbidite ve mortaliteyi artırabilir.

ADE inhibitörlerinin ikinci ve üçüncü trimesterlerde gebe kadınlara uygulanması, yeni doğanda hipotansiyon, böbrek yetmezliği, yüz veya kemik anormallikleri ve/veya ölüme neden olabilmektedir. Fetusün renal fonksiyonunda azalmayı yansıtan matemal oligohidramniyoz da bildirilmiştir. Hamileliğin ilk dönemiyle sınırlı olarak DELİX DUO kullanımının fetus üzerinde istenmeyen etkilerinin olup olmadığı bilinmemektedir.

Laktasyon dönemi

Ramiprilin insanlarda anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir, ancak felodipin insan sütüne geçmektedir.

Bu nedenle DELİX DUO emzirme döneminde kullanılmamalıdır.
Üreme yeteneği/Fertilite

Hayvan çalışmalarında kalsiyum antagonistleri enıbriyotoksik ve/veya teratojenik etkiler göstermektedir. Özellikle bazı türlerde distal iskelet bozuklukları oluşumu rapor edilmiştir.