GYNOFERRO SANOL 30 kapsül Uyarılar

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gynoferro uyarılar, Gynoferro zararları, Gynoferro önlemler, Gynoferro riskler, Gynoferro yan etkisi, Gynoferro alerji, Gynoferro alkol, Gynoferro hamileler, Gynoferro emzirme, Gynoferro araç kullanımı, Gynoferro fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

- Mevcut gastrointestinal hastalığı olan (örn inflamatuvar barsak hastalığı, intestinal striktür, divertikül, gastrit, mide ve barsak ülserleri) hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

- GYNOFERRO SANOL’ün farmasötik yapısı nedeniyle midede demirinserbestleşmesi engellendiğinden hasta uyumu yüksektir. (Bakınız bölüm 5.2)

- Eritropoetin gerektiren kronik böbrek hastalığı olan hastalarda, oral alınan demiremilimi kötü olduğundan demir intravenöz olarak verilmelidir.

- Ağır bir böbrek rahatsızlığına bağlı ikincil eritropoietin yetersizliğinde GYNOFERRO SANOL’ün eritropoietin ile birlikte alınması gerekir.

- Özellikle; demir eksikliği yahut anemisi açıklanamayan yaşı ilerlemiş insanlardaöncelikle demir eksikliği nedeninin yahut hemoraji kaynağının araştırılmasıgerekmektedir.

- Yüksek dozda alınması özellikle çocuklarda zehirlenmelere yol açar.

- Demir preparatları ile tedavi sırasında dişlerde renk değişimi görülebilir. Tıbbi ürününkullanımının sona ermesinin ardından, bu renk değişimi ya kendiliğinden geçer ya dadiş macunu veya sodyum bikarbonat (yemek sodası) ile fırçalama veya profesyonelolarak dişlerin temizletilmesi sayesinde uzaklaştırılır.

- İzole B12 vitamini eksikliğinin sonucu olarak (örnek: asıl faktör eksikliğinin sonucu) megaloblastik anemide dikkatli olunmalıdır.

- Şiddetli megaloblastik anemi durumlarında yoğun bir şekilde siyanokobalaminletedavi edildiğinde hipokalemi, trombositoz ve ani ölüm riskini arttırabilir.

- GYNOFERRO SANOL, laktoz monohidrat içerir. Nadir kalıtımsal galaktozintoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz-malabsorpsiyon problemiolan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

- GYNOFERRO SANOL, her bir kapsülde 7 mg sodyum nişasta glikolat içermektedir.Bu durum kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için gözönündebulundurulmalıdır.

- Alkolizm, karaciğer fonksiyon bozukluğu ve böbrek hastalığı varlığında dikkatli kullanılmalıdır.

- Leber hastalığı (erken herediter optik sinir atrofisi) varlığında ani ve ciddi optik atrofi riskini arttırabileceğinden bu hastaların GYNOFERRO SANOL kullanımı önerilmez.

- Vitamin B12 düzeyi düşük veya düşmekte olan hastalarda, GYNOFERRO SANOL ileyapılan 3 aydan uzun süreli tedavi, geri dönüşümsüz nörolojik hasara neden olabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımı üzerine olumsuz bir etkisi yoktur.