CALCIUM SANDOZ %10 5 ampül Gebelik

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Calcium Sandoz gebelik kategorisi C'dir. Calcium Sandoz hamilelik kategorisi, Calcium Sandoz gebelik kategorisi, Calcium Sandoz emzirme, Calcium Sandoz anne sütüne geçer mi, Calcium Sandoz laktasyon, Calcium Sandoz hamilelerde kullanımı, Calcium Sandoz ve bebek, Calcium Sandoz kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

da kullanım Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Oral kalsiyum ile yapılan epidemiyolojik çalışmalar, fetüse teratojenik etkisi olduğunu göstermemiştir. Aşırı hızlı i.v. enjeksiyonlardan veya hiperkalsemiye yol açan aşın dozlardan kaçım İması şartıyla, parenteral şekilden herhangi bir advers etki beklenmemektedir. Ancak yarann potansiyel riske göre durumu değerlendirilerek verilmesi önerilir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Doğum kontrol yöntemleri üzerine bir etkisi bulunmamaktadır. Kullanılmakta olan doğum kontrol yönteminin değiştirilmesi gerekmemektedir.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

CALCİUM-SANDOZ gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

İlave kalsiyum süte geçer, emziren annelere verilirken bu durum göz önünde bulundurulmalıdır. Ancak yeni doğan üzerinde herhangi bir yan etki oluşturması beklenmemektedir.

Üreme yeteneği/Fertilite