GOPTEN 0.5 mg 20 kapsül Nedir

Abbott Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gopten nedir, Gopten ne için kullanılır, Gopten ne ilacı, Gopten neye yarar, Gopten ne işe yarar, Gopten neye iyi gelir, Gopten kullananlar, Gopten kullanımı, Gopten uygulama, Gopten etkileri, Gopten faydaları bilgilerini içerir.

1. GOPTEN Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

GOPTEN, 0.5 mg trandolapril içeren sert jelatin kapsüller şeklindedir.

GOPTEN 0.5 mg Kapsül, 20 kapsül içeren blister ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.

GOPTEN'in etkin maddesi olan trandolapril, anjiyotensin dönüştürücü enzim (ADE) inhibitörleri adı verilen bir ilaç grubuna aittir.

GOPTEN ADE'yi inhibe ederek, damarları daraltan anjiyotensin II'nin oluşmasını önler ve kan basıncını düşürür.

GOPTEN hafif ile orta dereceli yüksek kan basıncının (esansiyel hipertansiyon) tedavisi için kullanılmaktadır. Uzun süreli Gopten kullanımı, kalp yetmezliği ve kalp hastalığı kaynaklı ölüm riskini azaltır.

GOPTEN aynı zamanda, kalp krizi (miyokard enfarktüsü) sonrasında kalp işlevlerinde bozukluk olan hastalarda da kullanılmaktadır. Gopten'in kalp krizi sonrasında hayatta kalma olasılığını artırdığı gösterilmiştir.

Yüksek kan basıncı (hipertansiyon) süregen (kronik) bir hastalıktır ve kalp, böbrekler, beyin ve gözler gibi çeşitli organlarda zaman içerisinde harabiyete yol açabilir. Hipertansiyon, Gopten gibi ilaçlar ile kontrol altına alınabilir. Doktorunuz ilaç tedavisine yardımcı olmak üzere, size bazı yaşam tarzı değişiklikleri de önermiş olabilir.