GLUTAVIVEN IV inf. için konsantre çözelti Uyarılar

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Glutaviven uyarılar, Glutaviven zararları, Glutaviven önlemler, Glutaviven riskler, Glutaviven yan etkisi, Glutaviven alerji, Glutaviven alkol, Glutaviven hamileler, Glutaviven emzirme, Glutaviven araç kullanımı, Glutaviven fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Kompanse karaciğer yetmezliği bulunan hastalarda karaciğer işlevlerinin düzenli olarak kontrol edilmesi tavsiye edilmektedir.

Hamile veya emziren kadınlar ve çocuklarda GLUTAVİVEN uygulaması ile ilgili yeterli veri mevcut olmadığı için, bu grup hastalarda preparatın uygulanması önerilmemektedir.

Serum elektrolitleri, serum osmolaritesi, sıvı dengesi, asit-baz dengesi, karaciğer fonksiyon testleri (alkali fosfataz, ALT, AST) ve olası hiperazotemi bulgularının kontrol edilmeleri önerilmektedir.

Alkali fosfataz enzimi, GPT, GOT, bilirubin seviyeleri ve asit baz dengesi izlenmelidir. Kullanılması gereken periferik veya santral venin seçimi konusunda yapılacak bir tercih, kullanılan konsantratın son osmolarite değeri ile ilişkilidir. Periferik infüzyon için kabul gören üst sınır yaklaşık 800 mosmol/litre olmakla birlikte, periferik toplardamarın karakteristik özellikleri, hastanın yaşı ve genel durumuna bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

GLUTAVİVEN’in dokuz günden uzun süreli kullanımı ile ilgili klinik tecrübeler sınırlıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Ürünle ilişkili değildir.