FASTjel %2.5 50 gr jel Gebelik

Ufsa Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Eveptin gebelik kategorisi C'dir. Eveptin hamilelik kategorisi, Eveptin gebelik kategorisi, Eveptin emzirme, Eveptin anne sütüne geçer mi, Eveptin laktasyon, Eveptin hamilelerde kullanımı, Eveptin ve bebek, Eveptin kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Eveptin 600 mg; - Çeşitli sara (epilepsi) tiplerinin tedavisinde ve aksi belirtilmedikçe uygulanan tedaviye ek olarak, - Ağrılı diyabetik nöropati (çoğunlukla şeker hastalarında görülen, duyusal ve motor sinirlerde meydana gelen hasarın neden olduğu ağrı), postherpetik nöralji (zonanın bir sonucu olarak sinirlerde meydana gelen hasarın neden olduğu uzun süreli ağrı) ve spinal kord hasarı (omurilikte yer alan sinirlerin hasarı) sonrası gelişen nöropatik ağrı tedavisinde kullanılır.

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi > Antiepileptik İlaçlar > Antiepileptikler > Diğer Antiepileptikler > KetoprofenTopikal

ATC Kodu

M02AA10

Etkin Madde

Ketoprofen 25 mg/g

Barkodu

8699832340013

Geri Ödeme Kodu

A02951

Satış Fiyatı

16.34 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

54

Alternatif İlaç Sayısı

7

Sağlık Konuları

Kas Ağrısı , Kas Sertleşmesi , Tendon Hasarları , Osteoartrit , Diz ve Eklem Ağrıları

SGK Kodu

SGKF8G

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

60 ay

NFC kodu

MVA

Eşd. ilaç grubu

E156A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Jel

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar /Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

FASTJEL’in lokal olarak uygulanmasına, dolayısıyla sistemik düzeyde anlamlı derecede ketoprofene rastlanmamasına rağmen, herhangi bir etkileşim olasılığını dışlayacak yeterli klinik araştırma verisi bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Birinci ve ikinci trimester süresince:

Gebe kadınlarda ketoprofenin güvenliliği değerlendirilmediğinden, gebeliğin birinci ve ikinci trimesteri süresince ketoprofen kullanımından kaçınılmalıdır.

Üçüncü trimester süresince:

Ketoprofen dahil prostaglandin inhibisyonu yapan tüm ilaçlar fetüste kardiyopulmoner ve böbrek toksisitesine sebep olabilir. Hamileliğin sonunda, anne ve bebekte kanama süresinde uzama görülebilir. Bu sebeple, ketoprofen hamileliğin son trimesteri süresince kontrendikedİr.

Laktasyon dönemi

Ketoprofen anne sütüne geçmektedir. Belirtilen dozların topikal uygulanmasından sonra çok düşük sistemik absorpsiyon oluşmasına rağmen, emziren annelerde ketoprofen kullanımı önerilmemektedir.

Üreme yeteneği/Fertilite: