OSEPTIN ANTISEPTIK 1000 ml çözelti Gebelik

Drogsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Co-Tripirim gebelik kategorisi C'dir. Co-Tripirim hamilelik kategorisi, Co-Tripirim gebelik kategorisi, Co-Tripirim emzirme, Co-Tripirim anne sütüne geçer mi, Co-Tripirim laktasyon, Co-Tripirim hamilelerde kullanımı, Co-Tripirim ve bebek, Co-Tripirim kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Trimetoprim ve Sulfametoksazol > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Sülfonamidler ve Trimetoprim > Sülfonamid ve Trimetoprim Kombinasyonları > Trimetoprim ve Sulfametoksazol

ATC Kodu

J01EE01

Etkin Madde

Trimetoprim , Sulfametoksazol

Barkodu

8699580650266

Satış Fiyatı

0.8 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

29

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Yeterli bilgi bulunmamaktadır. İnsanlara yönelik potansiyel etki bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

OSEPTİN’in gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımındanyetersizdir İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik döneminde kullanımında anneye sağlayacağı yarar ile bebekte meydana gelebilecek potansiyel riskler göz önünde bulundurulmalıdır.

Laktasyon dönemi

Oktenidin dihidroklorür’ün insan ya da hayvan sütü ile atıldığına ilişkin yetersiz/sınırlı bilgi mevcuttur. Oktenidin dihidroklorür’ün süt ile atılmasına yönelik fizikokimyasalve eldeki farmakodinamik/toksikolojik veriler nedeniyle memedeki çocuk açısındanbir risk olduğu göz ardı edilemez. OSEPTİN emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon döneminde kullanımında anneye sağlayacağı yarar ile bebekte meydana gelebilecek potansiyel riskler göz önünde bulundurulmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.