VEBULIS 10 mcg/ml nebulizator için çözelti içeren 30 ampül Gebelik

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mukoral gebelik kategorisi X'dir. Mukoral hamilelik kategorisi, Mukoral gebelik kategorisi, Mukoral emzirme, Mukoral anne sütüne geçer mi, Mukoral laktasyon, Mukoral hamilelerde kullanımı, Mukoral ve bebek, Mukoral kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Mukoral; mukusun koyu ve yapışkan hale dönüştüğü, akut ve uzun süre devam eden solunum sistemi hastalıklarının sonuçlarının (semptomlarının) giderilmesinde kullanılır.

İlaç Sınıfı

Solunum Sistemi > Soğuk Algınlığı ve Öksürük İlaçları > Öksürük Önleyici Hariç Ekspektoranlar > Mukolitikler (Balgam Söktürücü İlaçlar) > Ambroksol

ATC Kodu

R05CB06

Etkin Madde

Ambroksol Hcl 30 mg

Barkodu

8699578012618

Satış Fiyatı

7.04 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

2

Alternatif İlaç Sayısı

2

Sağlık Konuları

Balgam Çıkartıcı

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

AAA

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi X’tir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar tedavi süresince etkili doğum kontrol yöntemleri kullanmalıdır. Eğer tedavi sırasında hamilelik meydana gelirse, hamilelik süresincegözlenebileceği bilinen pulmoner hipertansiyon riski nedeniyle, VEBULİS sadece dikkatli birrisk-yarar değerlendirilmesinin ardından kullanılmalıdır (Bkz. 4.4. Özel kullanım uyarıları veönlemleri).

Gebelik dönemi

VEBULİS’in gebe kadınlarda kullanımı hakkında yeterli veri yoktur. Eğer tedavi sırasında hamilelik meydana gelirse VEBULİS sadece dikkatli bir risk-yarar değerlendirilmesininardından kullanılmalıdır.

VEBULİS’in gebe kadınlarda kullanıma ilişkin yeterli veri bulunmamaktadır. Sürekli intravenöz iloprost uygulaması ile sıçanlarda yapılan çalışmalarda doza bağımlı olmadan bazıfetuslarda / yavrularda parmak anomalileri gözlenmiştir. Bu etkiler teratojenik olarak kabuledilemez, ancak büyük olasılıkla fetoplasental birimdeki hemodinamik değişikliklere bağlıiloprost tarafından indüklenen gelişme geriliğiyle ilgilidir ve diğer türlerde gözlenmemiştir.İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Laktasyon dönemi

İloprost/metabolitlerin anne sütüne geçip, geçmediği bilinmemektedir. Klinik olmayan verilerden elde edilen kanıtlar, iloprost ve / veya metabolitlerinin düşük bir oranda süt ileatıldığını göstermektedir (%1 ‘den az - intravenöz olarak verilen iloprost dozu). Bu nedenleVEBULİS ile tedavi sırasında emzirmeden kaçınılmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Hayvan deneyleri büyük olasılıkla fetoplasental birimdeki hemodinamik alterasyonlara bağlı iloprost tarafından indüklenen gelişme geriliğiyle ilişkili üreme toksisitesi göstermiştir (bkz.Bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri). İnsanlarda muhtemel riskleri bilinmemektedir.