ELEPSI 150 mg 56 film kaplı tablet Gebelik

Santa Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dostinex gebelik kategorisi C'dir. Dostinex hamilelik kategorisi, Dostinex gebelik kategorisi, Dostinex emzirme, Dostinex anne sütüne geçer mi, Dostinex laktasyon, Dostinex hamilelerde kullanımı, Dostinex ve bebek, Dostinex kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Dostinex 0.5 mg; oluşumunda bir sebep gösterilemeyen veya hipofiz bezinin iyi huylu tümörlerine (hipofiz adenomları) bağlı hiperprolaktinemilerin tedavisinde kullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Ürogenital Sistem ve Cinsiyet Hormonları > Diğer Jinekolojik İlaçlar > Diğer Jinekoloji İlaçları > Prolaktin İnhibitörleri > Kabergolin

ATC Kodu

G02CB03

Etkin Madde

Kabergolin 0.5 mg

Barkodu

8699527090247

Satış Fiyatı

57.28 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Alternatif İlaç Sayısı

3

Sağlık Konuları

Epilepsi

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda ELEPSİ ile tedavi öncesinde etkin doğum kontrol yöntemi hekim tarafından ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmelidir.

Lakozamid ile oral kontraseptifler etinilestradiol ve levonorgestrel arasında klinik açıdan anlamlı bir etkileşim bulunmadığı klinik çalışmalar ile gösterilmiştir (bkz. Bölüm 4.5).

Tüm antiepileptik ilaçlar için, epilepsi tedavisi gören kadınların çocuklarında malformasyon prevalansı, genel popülasyondaki yaklaşık %3 olan orandan 2-3 kat daha yüksektir. Tedavi edilen popülasyonda, politerapi ile malformasyonlarda bir artış gösterilmiştir, ancak bu artışta tedavinin ve/veya hastalığın ne kadar sorumlu olduğu aydınlatılmamıştır.

Ayrıca etkili anti-epileptik terapi kesilmemelidir, çünkü hastalığın şiddetlenmesi hem anneye hem fetusa zarar vericidir.

Gebelik dönemi

ELEPSİ’nin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar, sıçanlarda veya tavşanlarda herhangi bir teratojenik etki göstermemiştir, fakat materno-toksik dozlarda sıçanlarda ve tavşanlarda embriyo-toksisite gözlemlenmiştir (bkz. Bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. ELEPSİ gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır. (ELEPSİ’nin anne için olası yararları, fetus üzerindeki olası zararlarına göre üstünse kullanılabilir). Hasta, hamile kaldığında veya hamilelik kararı alındığında doktorunu bilgilendirmesi gerektiği konusunda uyarılmalıdır.

Laktasyon dönemi

ELEPSİ’nin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar lakozamidin sütle atıldığını göstermektedir.

ELEPSİ ile tedavi boyunca, tedbir amaçlı olarak emzirme kesilmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Hayvanlarda yapılan çalışmalarda, özellikle sıçanlarda erkek veya dişi üreme yeteneği veya fertilitesi üzerine, insanlarda önerilen en yüksek doz plazma EAA’sının yaklaşık 2 katma çıkan plazma maruziyeti (EAA) gösteren dozlarda, hiçbir advers etki gözlemlenmemiştir.