GESITA 500 mg/50 ml konsantre infüzyonluk çözelti Endikasyonları

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gesita endikasyonları, Gesita tedavisi, Gesita ne işe yarar, Gesita neye yarar, Gesita ne için kullanılır, Gesita nedir, Gesita faydaları, Gesita ne ilacı, Gesita ne zaman kullanılır, Gesita kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Mesane kanseri: Gemsitabin, tek başına veya platin türevi ilaçlarla birlikte ileri evre (lokal ileri veya metastatik) mesane kanserinin tedavisinde endikedir.

Küçük hücreli dışı akciğer kanseri: Gemsitabin, lokal ileri evre veya metastatik küçük hücreli dışı akciğer kanseri tedavisinde sisplatin ile birlikte ilk basamakta endikedir. Sisplatinin kontrendike olduğu hastalarda tek başına ya da sitostatik ilaçlarla birlikte kullanılabilir.

Meme kanseri: Gemsitabin, lokal ileri evre veya metastatik meme kanserinde kombinasyon tedavisi bünyesinde endikedir. Klinik olarak kontrendike olmadığı takdirde, önceki tedavide antrasiklin uygulanmış olmalıdır.

Pankreas kanseri: Gemsitabin, lokal olarak ilerlemiş veya metastatik pankreas adenokarsinomlu yeterli kemik iliği rezervi olan iyi durumdaki hastaların tedavisi için endikedir.