GENTAMED 20 mg 1 ampül Endikasyonları

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gentamed endikasyonları, Gentamed tedavisi, Gentamed ne işe yarar, Gentamed neye yarar, Gentamed ne için kullanılır, Gentamed nedir, Gentamed faydaları, Gentamed ne ilacı, Gentamed ne zaman kullanılır, Gentamed kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Gentamisin bakterisit aktivite gösterir ve Escherichia, Enterobacter, Klebsiella, Salmonella, Serratia, Schigella, Staphyloccus aureus, bazı Proteuslar ve Pseudomonas aeruginosa türlerinin dahil olduğu gram-pozitif ve gram-negatif patojenlerin pek çok şuşuna karşı etkilidir. Gentamisin, bu mikroorganizmaların streptomisin, kanamisin ve neomİsin gibi antibiyotiklere dirençli olan şuşlarına karşı da çoğu zaman etkilidir. Gentamisin, penisiline dirençli Staphyloccocci’ye etkili olup Streptococci’ye nadiren etkilidir.

GENTAMED gentamisine duyarlı bakterilerin neden olduğu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir:

Ciddi Gram-Nepatif Enfeksiyonları Alt ve üst üriner kanal enfeksiyonlan Yanık ve yara enfeksiyonlan Bakteriyemi, septisemi Abseler

Subakut bakteriyel endokardit

Solunum yolu enfeksiyonlan (Bronkopnömoni)

Neonatal enfeksiyonlar Jinekolojik enfeksiyonlar

Gram-Pozitif Enfeksiyonlan

Bakteriyemi

Abseler

Kazaya veya cerrahiye bağlı travma Yanıklar ve ciddi deri lezyonları

Böbrek fonksiyonları normal olan yetişkinlerde tavsiye edilen günlük doz. genellikle günde bir veya iki doz halinde uygulanan 3-6 mg/kg’dır.