GENTA oft. % 0.3 5 ml damla Kontrendikasyonları

Ulagaylar Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Genta Kontrendikasyonları, Genta Sakıncaları, Genta etkileri, Genta alerji, Genta kullanım alanları, Genta zararları, Genta belirtileri, Genta kullanım süresi, Genta kullanım şekli, Genta etken maddesi bilgilerini içerir.

20 mg: Gentamisin ve diğer aminoglikozit antibiyotiklere duyarlı bilinen kişilerde kullanılmamalıdır.
40 mg/ 80 mg : Gentamisine aşırır duyarlı bilinen kişilerde kullanılmamalıdır. Ayrıca diğer aminoglikozit antibiyotiklere aşırı duyarlılığı bilinen veya ciddi toksik reaksiyon göstermiş kişilerde de bu grup antibiyotikler arasında bilinen çapraz duyarlılıktan dolayı kullanılmamalıdır.
120 mg: Gentamisine ve diğer aminoglikozit antibibiyotiklere aşırı duyarlılığı bilinen kişilerde kullanılmamalıdır. Ayrıca Myasthenia gravis veya parkinsan gibi nörovüsküler bozukluğu olan hastalarda, kas zafiyetini arttırabileceğinden kullanılmamalıdır.
160 mg: Duyarlı bakterilerin neden olduğu ağır enfeksiyonlarda, diğer antibiyotiklere dirençli ve özellikle gram- negatif bakterilerin neden olduğu kemik ve yumuşak doku enfeksiyonları; menenjit, kulak enfeksiyonları, septisemi, bakteriyemi; idrar yolları enfeksiyonları; alt ve üst solunum yolları enfeksiyonları, deri, enfekte yanık; gastrointestinal sistem enfeksiyonlatı; yeni doğmuşların sepsislerinde kullanılır. Ayrıca Pseudomonas aeruginosa'nın oluşturduğu hayatı tehdit eden enfeksiyonlarda karbenisilin ile birlikte kullanılır. Göz Damlası: İlacın bileşimindeki maddelerin herhangi birini aşırı duyarlılığı bilinen kişilerde kullanılmamalıdır. Fungal ve viral enfeksiyonlar için kullanılmamalıdır. Kulak zarında delinme mevcut ise kullanılmamalıdır. Gözde kontakt lens takılıyken kullanılmamalıdır.