GEMKO 1400 mg IV inf. için liyofilize toz içeren flakon Etkileşimi

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gemko etkileşimi, Gemko etken madde, Gemko yardımcı maddeler, Gemko alkol, Gemko etkileşim, Gemko kullananlar, Gemko dozu, Gemko kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Gemsitabin fluorourasilin etki ve/veya seviyesini arttırabilir.

Gemsitabin bleomisinin pulmoner yan etkilerini arttırabilir.

Gemsitabin ile radyoterapi tedavisinin eş zamanlı kullanımında (birlikte ya da 7 günden az aralıkla) toksisite oluşmuştur. Toksisite gemsitabin dozu, uygulama sıkılığı, radyasyon dozu, radyoterapi tekniği, hedef doku ve hacim gibi birçok faktöre bağlıdır. Klinik ve klinik öncesi çalışmalarda gemsitabinin radyosensitif aktiviteye sahip olduğu görülmüştür. Bir çalışmada, 1000 mg/m2 dozunda gemsitabin torasik radyasyonla eşzamanlı küçük hücreli dışı akciğer kanseri hastalarına özellikle geniş hacimde (ortalama tedavi hacmi 4795 cm3) 6 hafta uygulandığında ciddi ve hayatı tehdit edici nitelikte mukosit, özellikle özofajit ve pnömoni gibi belirgin toksisite gözlenmiştir. Daha sonra yapılan faz II çalışmalarında 6 hafta radyoterapi ile eşzamanlı düşük doz gemsitabin uygulamasında (torasik radyasyon dozu 66 Gy, gemsitabin 600 mg/m2 4 kez ve sisplatin 80 mg/m 2 kez) toksisitenin önlenebileceğini bildirilmiştir.

Gemsitabin ile radyoterapi tedavisinin eş zamanlı olmayan kullanımında (7 günden fazla aralıkla) gemsitabinin radyoterapiden önce veya sonra uygulamasının radyasyonun tekrarlanması dışında toksisite artışına neden olduğuna dair veri yoktur.

Gemsitabin ile eş zamanlı ya da eş zamanlı olmayan radyoterapi tedavisinde hedef hücrelerde (özofajit, kolit ve pnömoni gibi) radyasyon hasarı oluşmuştur.