GAMAKUIL 400 mg 40 film tablet Uyarılar

Embil Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gamakuil uyarılar, Gamakuil zararları, Gamakuil önlemler, Gamakuil riskler, Gamakuil yan etkisi, Gamakuil alerji, Gamakuil alkol, Gamakuil hamileler, Gamakuil emzirme, Gamakuil araç kullanımı, Gamakuil fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluğu olanlar ile mental depresyonda zorunlu olmadıkça kullanılmamalı, kullanılması gerekirse çok dikkatli olunmalıdır. Kas zayıflığı olanlardadikkatle kullanılmalıdır.

GAMAKUİL* fiziksel ve mental performansı azaltabileceğinden, araba, araç ve makine kullananlar ile yüksekte ve dikkat gerektiren hassas işlerde çalışanlarda kullanılmamalıdır.

GAMAKUİL alkol veya diğer santral sinir sistemi depresanlan ve psikotropik ilaçlar ile birlikte kullanılmamalıdır.

Yaşlı hastalarda çok dikkat göstererek kullanılmalıdır.

Mutad dozda uzun süreli veya yüksek dozda kısa süreli kullanımında bağımlılık yapabileceği riski göz önünde bulundurulmalıdır.

Epilepsi öyküsü bulunan hastalarda nöbetleri tetikleyebileceğinden çok dikkatli olunmalıdır.

Yüksek dozda barbiturat aşın dozuna bağlı semptomlara benzer belirtilere yol açabilir. Karaciğer mikrozomal enzimlerini indüklediğinden çeşitli İlaçlarla etkileşime girebilir.

GAMAKUİL, 2.5 mg sodyum lauril sülfat içermektedir. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

Genellikle iyi tolere edilir. Mide mukozasını tahriş etmediğinden mide asiditesİni arttırmaz; peptik ülseri olanlarda da kullanılabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

GAMAKUİL fiziksel ve mental performansı azaltabileceğinden, motorlu araç ve makine kullananlar ile yüksekte ve dikkat gerektiren hassas İşlerde çalışanlar tarafındankullanılmamalıdır.