FUSIX %1 VISKOZ göz damlası Zararları

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fusix zararları, Fusix önlemler, Fusix riskler, Fusix uyarılar, Fusix yan etkisi, Fusix istenmeyen etkiler, Fusix cinsel, Fusix etkileri, Fusix tedavi dozu, Fusix aç mı tok mu, Fusix hamilelik, Fusix emzirme, Fusix alkol, Fusix kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Klinik çalışmalarda elde edilen veriler, akut konjunktivite sahip 2600 ‘ün üzerindeki hasta değerlendirmelerinde istenmeyen yan etkiler hastaların yaklaşık %10 ‘unda gözlenmiştir vebunlarda öncelikli olarak uygulama yerinde hissedilen batma ve yanma gibi rahatsızlıklardır.En fazla bildirilmiş yan etkiler uygulama yerinde gözlenen geçici batma ve yanma hissi vegeçici bulanık görmedir.

Fusidik asit ile gözlenen yan etkiler, vücut sistemlerinde aşağıdaki gibi sınıflandırılmıştır; çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek(>1/10.00 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000); bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahminedilemiyor)

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Seyrek: Aşırı duyarlılık Göz hastalıkları

Yaygın: Uygulama yerinde batma, yanma, rahatsızlık, sızlama, iritasyon, kaşınma, kırgınlık, kuruluk hissi, geçici bulanık görme.

Yaygın olmayan: Uygulama esnasında gözde sulanma Bilinmiyor: Konjunktivitin kötüleşmesi.

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Bilinmiyor: Kaşıntı, periorbital ödem, döküntü, ürtiker, anjio-ödem.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar / risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildirmeleri gerekmektedir, (www.titck.gov.tr;e-posta: tufam@titck.gov.tr; tel: O 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99)