FUNGIDAS 50 mg infüzyon için liyofilize toz 1 flakon Etkileşimi

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fungidas etkileşimi, Fungidas etken madde, Fungidas yardımcı maddeler, Fungidas alkol, Fungidas etkileşim, Fungidas kullananlar, Fungidas dozu, Fungidas kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Klinik çalışmalarda kaspofungin diğer ilaçların CYP3A4 metabolizmasını etkilememiştir. Kaspofungin P-glikoproteinin bir sübstratı değildir ve sitokrom P450 enzimlerinin zayıf bir sübstratıdır.

Sağlıklı erişkin gönüllülerdeki klinik çalışmalar kaspofungin’in farmakokinetik parametrelerinin itrakonazol, amfoterisin B, mikofenolat, nelfinavir veya takrolimus ile değişmediğini göstermektedir. Kaspofungin itrakonazol, amfoterisin B veya mikofenolatın aktif metabolitinin farmakokinetik özelliklerini etkilemez.

Takrolimus: FUNGİDAS ve takrolimus alan hastalarda takrolimus kan

konsantrasyonlarının standart takibi ve takrolimus dozajında uygun ayarlamalar tavsiye edilir.

Siklosporin: Erişkinlerde yürütülen iki klinik çalışmada, siklosporin (4 mg/kg’lık 1 doz ve 3 mg/kg’lık iki doz) kaspofungin EAA’smı yaklaşık %35 artırmıştır. Kaspofungin, siklosporinin plazma düzeylerini yükseltmemiştir. Kaspofungin ve siklosporin birlikte uygulandığında karaciğer ALT ve AST düzeylerinde geçici artışlar görülmüştür (bkz. 4.4 ve 4.8 "Eş zamanlı tedavi").

Rifampin: Rifampin alan erişkin hastalar günde 70 mg FUNGİDAS almalıdır.

İlaç klerensinin diğer indükleyicileri:

Erişkinler: FUNGİDAS erişkin hastalara nevirapin, efavirenz, karbamazepin,

deksametazon veya fenitoin gibi ilaç klerensini indükleyen ajanlar ile birlikte uygulanırken, FUNGİDAS’ın günde 70 mg dozunun kullanımı düşünülebilir.