FULLCEF 250 mg 20 saşe Uyarılar

Vitalis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fullcef uyarılar, Fullcef zararları, Fullcef önlemler, Fullcef riskler, Fullcef yan etkisi, Fullcef alerji, Fullcef alkol, Fullcef hamileler, Fullcef emzirme, Fullcef araç kullanımı, Fullcef fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Sefdinir tedavisine başlanmadan önce hastanın sefdinir, diğer sefalosporinler, penisilinler veya diğer ilaçlara karşı aşırı hassasiyeti olup olmadığı araştırılmalıdır. Penisilin alerjisi olan hastalarda sefdinir tedavisi başlanacaksa mutlaka dikkatli olunmalıdır.

Sefdinire kaşı alerjik reaksiyon oluştuğunda ilaç tedavisi kesilmelidir. Ciddi akut aşırı duyarlılık reaksiyonu epinefrin, intravenöz sıvı uygulaması, intarvenöz antihistaminikler, kortikosteroidler, pressör aminler ile tedaviyi ve oksijen verilmesi ile hava yolu açılması gerekebilir.

FULLCEF gibi antibakteriyel ilaçların hepsi ile Clostridium difficile ile ilişkili diyare (CDİD) bildirilmiştir ve ciddiyeti hafif diyareden ölümcül kolit’e kadar olabilmektedir. Antibakteriyel ilaçlarla tedavi bağırsağın normal florasını bozarak C.difficile’nin aşırı çoğalmasına neden olmaktadır.

C.difficile CDİD oluşumuna neden olan toksin A ve B üretmektedir. C.difficile’nin hipertoksin üreten suşları morbidite ve mortalite artışına neden olmaktadır. Bu enfeksiyonlar antimikrobiyal tedaviye dirençli olabilir ve kolektomi gerekebilir.

Antibiyotik kullanımdan sonra diyare görülen hastalarda CDİD düşünülmelidir. Antibakteriyel ilaçların kullanımından sonra iki aydan daha fazla süre sonra CDİD oluştuğu bildirilmiştir bu nedenle hastanın medikal öyküsü gerekmektedir.

CDİD oluştuğu şüpheli veya kesinleşmişse C.difficile’e karşı etkili olmayan antibiyotik tedavisinin sonlandırılması gerekebilir.

Diğer geniş spektrumlu antibiyotiklerde olduğu gibi uzun sürlei tedavi dirençli organizmaların gelişmesine neden olabilir. Hastanın dikkatli bir biçimde izlenmesi gerekmektedir. Eğer tedavi süresince süperinfeksiyon gelişirse, uygun alternatif tedavi uygulanmalıdır. Diğer geniş spektrumlu antibiyotikler gibi sefdinir de kolit öyküsü olan kişilere verilirken dikkatli olunmalıdır.

Geçici veya kronik böbrek bozukluğu hastalarda (kreatin klerensi <30 mL/dak) önerilen doz kullanılması yüksek konsantrasyonda sefdinire uzun süre maruz kalınmasına yol açabileceğinden sefdinirin toplam günlük dozu azaltılmalıdır.

Magnezyum veya alüminyum içeren antasidler sefdinir absorpsiyonunu engeller. Eğer FULLCEF tedavisi süresince antasid uygulaması gerekliyse antasidler FULLCEF’den en az 2 saat önce veya sonra alınmalıdır.

Demir içeren multivitaminler dahil demir takviyeleri absorpsiyonunu engeller. Eğer FULLCEF tedavisi süresince demir takviyesi gerekliyse demir takviyesi FULLCEF’ten en az 2 saat önce veya sonra alınmalıdır.

FULLCEF 250 mg saşe 1,875 g sakkaroz içermektedir. Nadir kalıtımsal fruktoz intoleransı, glukoz-galaktoz malabsorbsiyonu veya sukroz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

FULLCEF 250 mg saşe 0,73 mmol (16,81 mg) sodyum ihtiva eder; yani esasında sodyum içermez.

Sefalosporinlerle özellikle uzun süreli tedavide agranülositoz, nötropeni, lökopeni ve eozinofili gelişebileceğinden dikkatli olunmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

FULLCEF’in araç ve makine kullanımı üzerine herhangi bir etkisi yoktur.