FRENAG %1 30 gr topikal jel Gebelik

Helba Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Frenag gebelik kategorisi C'dir. Frenag hamilelik kategorisi, Frenag gebelik kategorisi, Frenag emzirme, Frenag anne sütüne geçer mi, Frenag laktasyon, Frenag hamilelerde kullanımı, Frenag ve bebek, Frenag kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

FRENAG’ın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin veriler mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

FRENAG gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Nimesulid’in oral kontraseptifler üzerine etkisi bilinmemektedir. Bu nedenle alternatif ya da ek doğum kontrol yöntemlerinin kullanılması dikkate alınmalıdır.

Gebelik dönemi

Nimesulid ile yapılan hayvan çalışmalarında fetusa zararlı bir etki görülmemiştir ancak hamile kadınlar üzerinde FRENAG’ın güvenle kullanılabileceğini gösteren yeterli ve kontrollü çalışma bulunmamaktadır. Gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

3. trimesterde arteryel kanalın kapanması ve uterus atonisi riski nedeni ile FRENAG kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Nimesulid’in insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Nimesulid’in süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite