FRAXIPARINE 3800 IU/0.4 ml 2 enjektör Yan Etkileri

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fraxiparine yan etkileri, Fraxiparine etkileri, Fraxiparine zararları, Fraxiparine belirtileri, Fraxiparine uyarılar, Fraxiparine önlemler, Fraxiparine kilo aldırırmı, Fraxiparine zayıflatırmı, Fraxiparine zehirlenmesi, Fraxiparine cinsellik, Fraxiparine sorunlar, Fraxiparine uykusuzluk, Fraxiparine bağımlılık, Fraxiparine bırakma bilgilerini içerir.

Diğer heparin preparatları ile de görülen:

-Değişik bölgelerde kanama belirtileri; diğer risk faktörlerini taşıyan hastalarda daha sık görülür (Kontrendikasyonları ve İlaç etkileşmeleri bölümlerine bakınız).

-Bazı trombositopeni vakaları ve bazen trombojenik vakalar bildirilmiştir (Uyarılar/Önlemler bölümüne bakınız).

-Standart ve düşük molekül ağırlıklı heparinlerle nadir bazı vakalarda cilt nekrozu (genellikle enjeksiyon yerinde görülür) bildirilmiştir. Bunu takiben sistemik arazları olan veya olmayan purpura, infiltratif veya ağrılı eritemli lekeler görülür. Bu durumda tedavi hemen durdurulmalıdır.

-Enjeksiyon yerinde küçük hemotom. Bazı vakalarda sert nodüller ortaya çıkabilir. Bu nodüller heparin içeren kistler değil, enflamatuvar bir reaksiyonun göstergesidir. Bunlar genellikle birkaç gün içinde kaybolur ve tedavinin devam etmemesi için bir neden teşkil etmez.  

-Cilt reaksiyonları Aşağıdaki olaylar da oluşabilir:

• tedavinin durdurulmasını takiben geri dönüşümlü eozinofili,

• anjioödem dahil, genel hipersensitivite reaksiyonları,

• transaminazlarda genellikle geçici artış,

• çok nadir olarak, priapizm ve bazı vakalarda heparinin indüklediği aldosteron baskılanmasına bağlı geri dönüşümlü hiperkalemi bildirilmiştir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.