RAPAMUNE 1 mg/ml 60 ml oral solüsyon Gebelik

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tantum Verde gebelik kategorisi C'dir. Tantum Verde hamilelik kategorisi, Tantum Verde gebelik kategorisi, Tantum Verde emzirme, Tantum Verde anne sütüne geçer mi, Tantum Verde laktasyon, Tantum Verde hamilelerde kullanımı, Tantum Verde ve bebek, Tantum Verde kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Tantum Verde Sprey; - Ağız içi yüzeyinin iltihaplanması, - Dil iltihabı, - Ağız bölgesindeki operasyonlardan sonra, - Kemoterapi, radyoterapi veya diğer nedenlerden kaynaklanan ağız içi yüzeyi iltihapları, - Ağrılı ağız ve boğaz rahatsızlıklarının geçici olarak rahatlatılması (diş çevresi ve bölgesindeki operasyonlar vb. durumlar), - Ağız boşluğu - boğaz bölgesindeki iltihap ve enfeksiyonla birlikte seyreden hastalıklar (boğaz ağrısı, bademcik iltihabı, soluk borusu iltihabı, farenjit gibi), - Aft, - Ağız hijyeninin sağlanması, - Diş çevresi ve yakını ile ilgili hastalıklar, - Çeşitli diş eti iltihaplarının (gingivit) giderilmesi ve önlenmesi, - Diş plakları oluşumunun önlenmesi, - Diş çekimi ve diş tedavilerinde tedaviye yardımcı olarak, - Ağız içi enfeksiyonlarıın tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Benzidamin Kombinasyonları > Ağız Sağlığı İlaçları > Dişçi Koruma İlaçları (preparatlar) > Diğer İlaçlar > Benzidamin Kombinasyonları

ATC Kodu

A01AD02

Etkin Madde

Benzidamin Hcl 1.5 mg/ml

Barkodu

8699572590020

Geri Ödeme Kodu

A06546

Satış Fiyatı

13.68 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

26

Alternatif İlaç Sayısı

2

Sağlık Konuları

Bağışıklık Sistemi Baskılama

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFPC

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

DGA

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi C ’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

RAPAMUNE® tedavisi öncesi, RAPAMUNE® ile tedavi süresince ve RAPAMUNE® tedavisini bıraktıktan sonra 12 hafta süre ile etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanılmalıdır (bkz., Bölüm 4.5).

Gebelik dönemi

RAPAMUNE®’ün gebelerde kullanımı ile ilgili yeterli ve kontrollü çalışma yoktur. Hayvan çalışmalarında mortalite ve fetus ağırlığında azalma (iskelet kemik oluşumunda gecikme) ile embriyo/fetal toksisite saptanmıştır. Sirolimus ancak muhtemel yaran, embriyo/fetus’a karşı riskinden fazla ise kullanılmalıdır. RAPAMUNE® tedavisi öncesi, RAPAMUNE® ile tedavi süresince ve RAPAMUNE® tedavisini bıraktıktan sonra 12 hafta süre ile etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Sirolimus, emziren sıçanlarda eser miktarda süte geçmiştir. İnsanlarda sirolimusun süte geçip geçmediği bilinmemektedir. Emzirme veya RAPAMUNE® tedavisinin kesilmesi kararı verilmelidir.

Üreme yeteneği/ Fertilite: